Ankanrintaa

Ankanrintaa viikunakastikkeella

Ankanrintafile on vähän kuin tekisi naudan sisäfilepihvejä (mutta ei kuitenkaan) joten se sopii erinomaisesti hieman juhlavampaan tilanteeseen… tai sitten ihan vain minkä tahansa illan loistavaksi dinneriksi.
Kokeilemalla erilaisia kastikkeita saat helposti vaihdeltua tämän yksinkertaisen ruuan makumaailmaa. Nyt mennään siis viikunakastikkeella joka on hieman makea kastike mutta tasapainoitettu suolaisuudella ja hapolla.

Ankanrintaa ja viikunakastike

Prep-aika20 mins
Kokkaus aika40 mins
Kokonaisaika50 mins
Ruokalista: Pääruoka
Cuisine: French
Tarjoilut: 4 henk.

Ainekset

  • 2 kpl Ankanrintafileitä
  • KASTIKKEESEEN:
  • 3 kpl Viikunoita tuoreita
  • 2 dl Kanalientä
  • 1 tl Hunajaa
  • 2 rkl Tummaa Balsamicoa
  • Suolaa, mustapippuria, timjamia

Ohjeet

  • Aloita ottamalla rintafile jääkaapista huoneenlämpöön vähintään puolituntia ennen aloitusta
  • Viillä terävällä veitsellä ristikkäiset viillot sentin välein rasvapuolelle. Älä viillä lihaan asti
  • Tässä vaiheessa voit leikata viikunat neljään osaan, laittaa pieneen kattilaan kanaliemen ja lisätä pilkotut viikunat mukaan
  • Hauduta viikunoita parikymmentä minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella
  • Mausta rintafileen kummatkin puolet merisuolalla ja mustapippurilla. Samalla voit laittaa uunin päälle 180 asteeseen
  • Ota uunin kestävä paistinpannu ja nosta ankanrintafile pannulle rasvapuoli alaspäin
  • Laita kylmä pannu liedelle ja paahda rintafilettä niin kauan kunnes rasvapuoli on paistunut rapeaksi
  • Käännä file pannulla ja paahda muutama minuutti jonka jälkeen nosta file uuniin
  • Käytä lihalämpömittaria ja kun fileen sisälämpötila näyttää 55 astetta niin ota rintafile pois uunista ja kääri folioon vetäytymään 10 - 15 minuutiksi
  • Kaada pannulle jääneet paistinrasvat, balsamico ja hunaja viikunoiden sekaan. Kuumenna hyvin samalla sekoittaen
  • Kaada kastike tiheään lävikköön ja puserra lusikan kanssa kastike läviköstä läpi
  • Kuumenna kastike, leikkaa ankan rintafile noin sentin paksuisiksi siivuiksi, ripauta vähän sormisuolaa päälle ja se on siinä
  • Tämän kanssa sopii oikein hyvin erilaiset pyreet tai yksinkertaisesti riisi

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Ankanrintaa viikunakastikkeellaAdd yours →

Kirjoita kommentti