Pekoni Juustohampurilainen

Hyvän hampurilaisen tekoon on vain yksi tapa ja kaikki lähtee hampurilaispihvin raaka-aineesta.
Jos pihvin jauheliha ei ole hyvälaatuista niin eipä siitä hampurilaisestakaan voi tulla hyvän makuista.

Pekoni-Juustohampurilainen

Pihvin tekeminen alkaa siitä että päätät mitä lihaa käytät pihviin.
Parhaimpaan tulokseen pääset kun ostat naudan lapaa ja etuselkää jotka jauhat itse.
Tai sitten ostat valmista rotukarjan jauhelihaa jossa on rasvaa 17 – 20%
Näitä löytyy jo valmiina raaka-pihveinäkin kaupoista.
Pihviä ei kannata puristella liian tiukaksi vaan taputtele se muotoon niin että pysyy juuri ja juuri kasassa.
Älä lisää kanamunaa tai korppujauhoa jauhelihaan.
Pihvin paksuus on hyvä sovittaa sämpylän kokoon mutta liian paksuja pihvejä ei kannata tehdä.
Normaali hampurilaissämpylöihin sopii ehkä noin 3cm paksu pihvi.
Kun valitset sämpylöitä hampurilaiseen niin helpoimmalla pääset kun ostat marketista niitä perushampurilaissämpylöitä.

– Tee ensin jauhelihamassasta sopivan kokoisia jauhelihapalloja.
– Seuraavaksi paina kämmenellä pihvin muotoon.
– Paina pihvi keskeltä kuopalle. Näin saat sen kypsyessä pysymään pihvin muotoisena.
– Ota paistinpannu tai grilli ja kuumenna se kuumaksi.
– Laita pihvi pannulle/grilliin ja lisää päälle myllystä merisuolaa.
– Jos haluat pekonia mukaan niin tässä vaiheessa ne on hyvä heittää pannulle/grilliin.
– Kysennä kunnes tulee hyvä paistopinta. (3 – 5 minuuttia per puoli)
– Käännä pihvi ja mausta hyvällä barbequemausteella. Muita mausteita ei tarvita.
– Lisää reilu siivu juustoa ja anna sen hieman sulaa pihvin päälle.
– Sisältä mediumiksi jätetty pihvi toimii ehdottomasti parhaiten.
– Paahda myös hieman sämpylöitä ja aloita hampurilaisen kasaaminen.

Sämpylän pohjalle hieman ketsuppia ja pihvi päälle…
pari tomaattisiivua ja rapeaa salaattia …
hyvää majoneesia ja se on siinä… toimii

Hampurilaisen valmistamisessa pätee sanonta “vähemmän on enemmän” eli jos lataa hampurilaisen täyteen kastikkeita, pekonia, sipulia, kanamunaa ym. niin maut eivät pääse oikeuksiinsa.
Vähemmillä täytteillä ja mausteilla olen päässyt parhaimpiin tuloksiin.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Pekoni JuustohampurilainenAdd yours →

Kirjoita kommentti