Kaalilaatikko

Kotimaisten kaalien kausi alkaa olemaan lopuillaan mutta siitä huolimatta hyvälaatuista kaalia löytyy kauppojen tiskiltä.
Kaalilaatikko on todella helppo valmistaa ja jos miettii että muuta ei tarvita kuin kaalia, jauhelihaa, vähän riisiä, siirappia ja lihalientä niin tämä on hinta/laatusuhteeltaan ehkä paras ruoka mitä tiedän.

1 kpl Keskikokoinen Kaali
400 g Jauhelihaa
1 kpl Sipuli (jos tykkää)
1 dl Tummaa Siirappia
1 litra Lihalientä
2 dl Puuroriisiä
1 dl Korppujauhoja
Suolaa ja Mustapippuria myllystä
Voita

Suikaloi kaali ja sipuli.
Laita lihaliemi reilunkokoiseen kattilaan ja laita kiehumaan.
Lisää riisit ja kaali lihaliemeen ja keitä 15 minuuttia.
Sillä välillä ruskista jauheliha sekä sipuli pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita ruskistetut jauhelihat kaalin ja riisin joukkoon.
Laita myös nesteet mukaan.
Kaada liha/kaalimassa voideltuun uunivuokaan, lisää siirappi sekä korppujauhot tasaisesti päälle ja muutama nokare voita.
Laita koko hoito uuniin tunniksi 200 asteeseen.
Puolukkahillo sopii tämän kanssa paremmin kuin hyvin.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “KaalilaatikkoAdd yours →

Kirjoita kommentti