Nieriäfilettä ja Pähkinäkuorrutusta

Kaikista maailman kaloista minun suosikkini on Nieriä eli Rautu.
Se ei ole niin rasvainen kala kuin lohi tai taimen ja mielestäni on myös maultaan parempi.
Nyt löytyi kaupasta Nieriäfileitä tarjouksessa ja näytti sen verran hyvältä että oli pakko pari filettä kotiin ottaa mukaan.
Tarkoitus olisi nyt tehdä ruokaa joka on yksinkertaista mutta hyvää.
Tästä lähtee…

Neljälle ruokailijalle:
2kpl      Nieriä fileitä (n.300g/file)
Suolaa
Mustapippuria

Pähkinäkuorrute:
n. 100g  Hasselpähkinöitä
1                Sitruunan raastettu kuori
1rkl        Korppujauhoja
Tuoretta Rosmariinia ja
Timjamia

Alkuun uuni 180 asteeseen odottamaan kaloja.
Tee sitten kuorrute valmiiksi eli murskaa pähkinät pieniksi ja lisää muut ainekset perään, sekoita.
Purista myös puolikkaan sitruunan mehu mukaan kuorrutteeseen.
Ota sopivan kokoinen uunin kestävä vuoka ja laita n. 0,5dl oliiviöljyä pohjalle.
Pyyhi fileet paperilla ja laita vuokaan nahkapuoli alaspäin.
Mausta myllystä suolaa ja mustapippuria päälle.


Levitä myös pähkinäkuorrute fileiden päälle ja taputtele siitä tasainen massa.
Laita vuoan reunoille pilkottuja fenkolin paloja sekä tankoparsaa jotka olet öljynnyt ja maustanut suolalla ja mustapippurilla.
Seuraavaksi vuoka uuniin noin 20 minuutiksi (riippuen fileiden koosta)
Kun otat fileet pois uunista laita folio fileiden päälle noin 5 minuutiksi ennen tarjoamista.
Nieriän kanssa bataattipyre toimi hyvinkin sopivasti ja tässä linkki sen tekemiseen  Bataattipyre

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Nieriäfilettä ja PähkinäkuorrutustaAdd yours →

Kirjoita kommentti