Yli viikko flunssaa nyt takana ja syöminen on jäänyt vähemmälle johtuen siitä että kaikki maistuu pahville.
Nyt tarkoitus olisi saada ruoka maistumaan joltain eli lähdetään kokeilemaan jos thairuokaan saisi tarpeeksi makua.
Ensimmäistä kertaa tulee nyt myös kokeiltua punaista currytahnaa joten makua kohti.

500g     Broilerin filettä (maustamaton)
2 kpl         Paprikoita
1 kpl     Sipuli
2 kpl         Valkosipulin kynsiä
2 tl        Inkivääriä (tuore)
1 kpl         Chili (tuore)
1 dl       Pähkinävoita
1 dl           Maapähkinöitä
1 tlk      Kookosmaitoa
2 dl           Kanafondia
1 rkl      Ruskeaa Sokeria
1 rkl          Punaista Currytahnaa
1 rkl      Kalakastiketta
1 rkl          Soijaa
2 kpl     Sitruunaruohoa
2 kpl          Limelehteä
1 kpl      Lime
                  Korianteria (tuoretta)
              Öljyä paistamiseen

Aluksi kannattaa valmistella ainekset eli pilkkoa sipuli, valkosipuli, paprikat, chili ja broilerin fileet.
Raasta myös inkivääri valmiiksi ja pilko maapähkinät hieman pienemmiksi.
Sitruunaruohon pinta kannattaa ensin lihanuijalla rikkoa mutta muuten voit laittaa ne kastikeeseen kokonaisena. Nouki ne pois kastikkeesta ennen tarjoamista.

Ota reilun kokoinen paistinpannu tai Wok-pannu.
Kuumenna se ja lisää öljy.
Laita sekaan pilkotut sipulit ja chili ja kuullota hetken aikaa.
Lisää pilkotut kananfileet ja ruskista niitä hetki.
Seuraavaksi lisää pannulle kookosmaito, currytahna, kalakastike, soija, raastettu inkivääri, pähkinävoi, paprikat, limelehti, sitruunaruoho, sokeri, kanafondi ja pähkinät.
Anna hautua noin 20 minuuttia.
Maista ja lisää currytahnaa jos tuntuu että potkua ei ole tarpeeksi.
Lopuksi purista yhden limen mehut kastikkeeseen lisää oman maun mukaan korianteria.
Basmatiriisi  sopii hyvin tämän kanssa ja jos alkuun tekisi vielä pienen salaatin niin täydellistä.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti