Nopea, hyvä ja helppo ruoka neljälle.

2 kpl   Ankanrintafileetä
2 dl        kuivaa Punaviiniä
2 dl     Lihalientä
1 kpl      Sipuli
2 kpl   Valkosipulin kynttä
1 tl         Sokeria
           Timjamia
              Suolaa ja Mustapippuria
           Voita

Ota ankanrinta sulamaan vuorokautta aikaisemmin (pakaste)

Laita uuni päälle 180 asteeseen.
Poista lihapuolelta mahdolliset kalvot pois. Viiltele rasvapuoli niin että siihen tulee nätti ruudukko mutta älä viillä lihaan asti. Laita rintafileet kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja paista kunnes rasvakerroksessa on hyvä ja rapea paistopinta. Käännä ja paista pari minuuttia myös toista puolta.
Mausta suolalla ja mustapippurilla rasvapuoli.
Seuraavaksi ankanrinta uuniin rasvapuoli ylöspäin ja käytä lihalämpömittaria. Ota liha pois uunista kun fileen sisälämpö näyttää 55 astetta. Kääri folioon ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia.

Timjami, Punaviinikastike, Punaviini, Ankanrintaa,

Kastikkeen teko:
Laita kattilaan öljyä, silputut sipulit ja hiukan timjamia.
Kuullota niitä hiukan ja lisää punaviini.
Anna kiehua n. 5 minuuttia ja lisää lihaliemi sekä sokeri.
Keitä niin kauan kunnes liemi on sopivan paksua.
Siivilöi liemi.
Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Lisää vielä muutama nokare voita.

Bataattipyree sopii tämän tipun kanssa erinomaisesti. Alla linkki reseptiin.
Bataattipyre

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti