Karpalokastike

Karpalokastike lihalle

Tämä on “The Kastike” jos haluat paljon makua ruokaan.
Karpalo on sellaisenaan todella hapan marja joten happamuus täytyy jotenkin saada taltutettua kastikkeessa ja se onnistuu lisäämällä sopivasti makeutta, suolaisuutta ja kirpeyttä.
Kastikkeeseen tuleva maku on lopulta todella vahva ja täyteläinen joten tämä kannattaa ottaa huomioon maustettaessa lihaa.

Karpalokastike

Prep-aika10 mins
Kokkaus aika30 mins
Kokonaisaika40 mins
Ruokalista: Kastike

Ainekset

  • 1 dl Karpaloita
  • 2 rkl Sokeria
  • 2 dl Kanalientä
  • 1 dl Punaviiniä Ei pakollinen
  • 1 rkl Balsamicoa
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 rkl Voita
  • Suolaa, mustapippuria ja timjamia

Ohjeet

  • Laita sokeri kuumalle pannulle ja odota että se alkaa sulamaan
  • Kaada karpalot pannulle ja sekoita sokerien kanssa kunnes ne alkavat mehustumaan
  • Lisää sekaan pieniksi pilkotut juurekset, kaikki nesteet ja mausta kevysti
  • Keitä hiljalleen kasaan noin 20 minuuttia jonka jälkeen siivilöi kastike
  • Kaada siivilöity kastike takaisin kuumalle pannulle ja lisää voi kolmessa neljässä erässä samalla sekoittaen. Näin saat kastikkeen kirkastettua upeaksi
  • Kuumenna vielä, tarkista maku ja mausta tarvittaessa

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Karpalokastike lihalleAdd yours →

Kirjoita kommentti