Viikonloppu tulossa ja pähkäilin mitä tekisin ruuaksi. Lopulta päädyin maksapihveihin. Siitä oli ikuisuus kun olin viimeksi syönnyt maksaa joten ruokakauppaan hakemaan tarvittavat raaka-aineet. Maksa on todella halpaa lihaa ja eikä muutkaan ainekset paljon maksaneet. Laskin että kahdelle tehtynä tämän aterian hinnaksi tuli alle 10 euroa. Halpaa ja hyvää.
Pihvit:
400g Naudanmaksaa siivutettuna
Suolaa ja mustapippuria
Rypsiöljyä/Voita
Sipulipaistos:
1 kpl Sipuli (iso)
2 rkl Punaviinietikkaa
1/2 dl Vettä
2 rkl Sokeria
Suolaa ja mustapippuria
Kastike:
2 dl Ruokakermaa
1 tl Meiramia
Suolaa ja mustapippuria
Ota maksapihvit huoneenlämpöön puolituntia ennen kuin alat paistamaan niitä. Jos maksa on palana, putsaa siitä kalvot ja verisuonet pois ja viipaloi noin sentin paksuisiksi pihveiksi.
Aloita kuorimalla ja viipaloimalla sipuli. Samaan aikaan voit tehdä bataattipyreen toisella keittolevyllä. Ohje löytyy täältä. Bataattipyree
Anna niiden hieman kuulottua. Lisää vesi, punaviinietikka ja sokeri. Lisää myös suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen niin kauan kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Sitten voit siirtyä pihvien paistoon. Laita pannulle hieman voita/öljyä ja kun pannu on kuuma paista pihvit kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita folioon odottamaan kastiketta.
Älä paista liian kauan muuten pihveistä tulee sitkeitä. Sentin paksuisien pihvien paistoaika on noin 2-3 minuuttia per puoli. Pihvi saa jäädä mediumiksi.
Lisää pannulle ruokakerma. Sekoita pannun pohjalta pihvien paistoliemi kermaan, lisää suola ja pippuri. Kiehauta kastike kokoon. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa lisää maizenaa.
Laita pihvit, pyree, sipulit ja kastike lautaselle, nokare puolukkasosetta ja bon apetit.