Kermainen Tattikastike

Viikko sitten tuli käytyä metsässä sieniä etsimässä ja kanttarellit sekä tatit loistivat poissaolollaan. Nyt uusi yritys samoihin paikkoihin ja tatteja löytyi joka puolella. Herkkutatteja sekä punikkitatteja varsinkin.
Tarkoitus oli näistä tehdä tattirisottoa mutta vasten parempaa tietoani risottoriisiä ei sitten löytynytkään kaapeistani joten Plan B eli perunat tulille ja kastikkeen tekoon

Kermainen Tattikastike

Prep-aika10 mins
Kokkaus aika25 mins
Kokonaisaika35 mins
Ruokalista: Kastike
Cuisine: Skandinavian
Kustannus: 5 €

Ainekset

  • 300 g Tatteja tai muita ruokasieniä
  • 2 dl Kermaa
  • 8 dl Kanafondia tai kasvisfondia
  • 1 kpl Sipuli
  • Mustapippuria myllystä
  • Tuoretta Timjamia
  • Voita ja öljyä paistamiseen

Ohjeet

  • Pilko sipuli sekä sienet mutta jätä sienet hieman isommiksi paloiksi
  • Laita paistinpannulle ruokalusikallinen voita ja loraus öljyä
  • Lisää pilkotut sienet ja sipuli
  • Paista keskilämmöllä viitisen minuuttia ja mausta mustapippurilla ja soijalla
  • Kaada kiehuva kanafondi sienien kaveriksi pannulle ja anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia
  • Lisää myös timjami
  • Tarkista makua välillä ja tarvittaessa mausta lisää
  • Kaada kerma kastikkeeseen ja sekoita
  • Hauduta vielä n.10 minuuttia ja jos haluat kastikkeesta hieman paksumpaa niin voit esim. Maizenalla sitä hieman suurustaa
  • Lopuksi pilko persilja ja ripottele kastikkeen päälle
  • Uuden sadon perunat kruunaavat tämän kastikkeen aivan uudelle tasolle... bon apetit

:

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Kermainen TattikastikeAdd yours →

Kirjoita kommentti