Paistettu Kuha ja Beurre monté kastike

Kuha on vaalealihainen, vähärasvainen ja erinomainen ruokakala. Suurin ongelma kuhassa on ehkä juurikin tämä vähärasvaisuus jolloin sen kypsentäminen on hieman haastavampaa joten laitetaan tähän reseptiin hieman helpotusta tähän ongelmaan.

Paistettu kuha ja Beurre monté kastike

Prep-aika10 minutes
Kokkaus aika20 minutes
Kokonaisaika30 minutes
Ruokalista: Kalaruokaa
Tarjoilut: 4 Henk
Kustannus: 15€

Ainekset

  • 2 kpl Kuhafile
  • 2 rkl Vettä
  • 1 kpl Sitruuna
  • 100 g Voita suolaton
  • Suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

  • Ota pieni kattila ja kiehauta siinä pieni määrä vettä
  • Ota kattila pois liedeltä ja lisää kylmä voi pieninä paloina samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää voita kun edellinen voipala on sulanut
  • Lämmitä kattilaa tarvittaessa vähän jotta saat voin sulamaan, mutta pienellä lämmöllä, sillä kastikkeen lämpötila ei saisi nousta yli 38 asteen
  • Pese sitruuna ja raasta kuori mukaan. Purista myös puolikkaan sitruunan mehu, suolaa ja mustapippuria hieman myllystä
  • Leikkaa kuhafileistä sopivat annospalat, paistinpannu kuumenemaan, tilkka öljyä ja nokare voita pannulle
  • Mausta filepalat kevyesti merisuolalla ja mustapippurilla
  • Paista pintaan nopeasti kaunis paistopinta ja käännä filepala
  • Tiputa lämpö liedestä lähes minimiin ja kaada sitruunakastike kalojen päälle
  • Anna hautua kunnes filepalat ovat kypsyneet (kypsennys aika riippuu kalafileen koosta)
  • Lopuksi nosta fileepala lautaselle, lusikalla kastiketta päälle ja salaattia kylkeen... Voilà!
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Paistettu Kuha ja Beurre monté kastikeAdd yours →

Kirjoita kommentti