Larb Gai… ehkä suosituin thai-ruoka koskaan.
Makua tähän jauhelihasaattiin saadaan pakattua hurjat määrät kalakastikkeesta, chilistä ja limestä.
Olen hieman modifoinut tätä ikonista reseptiä ja vaihtanut kanan jauhelihan naudan jauhelihaan. Mielestäni se “kuljettaa” makua paremmin kuin vähärasvaisempi kanan jauheliha.
Teki tämän kummasta jauhelihasta tahansa, niin pieleen ei voi mennä.
Jos haluat lopputuloksesta hieman makeamman niin voit lisätä esim. sweet chiliä pannulle muiden nesteiden kanssa.
Lähdetäänpäs sitten kokkailemaan.
Larb Gai
Tarjoilut: 4 henk
Ainekset
- 400 g Jauhelihaa Naudan tai kanan
- 2 rkl Jasminriisiä
- 1 kpl Punasipulia
- 4-5 rkl Kalakastiketta
- 1 kpl Lime
- 1 rkl Tummaa sokeria
- 2 kpl Sitruunaruohoa
- 1-2 kpl Chiliä
- 2 kpl Kevätsipulin vartta
- Minttua ja korianteria
- Öljyä paistamiseen
- 2-3 kpl Rapeita pikkusalaatteja
Ohjeet
- Paahda raakaa riisiä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti ja murskaa ne sauvasekoittimella
- Viipaloi chili ja sipuli. Kuori sitruunaruoho ja pilko ohuiksi siivuiksi
- Paista jauheliha pannulla ja lisää chili, sipuli, sitruunaruoho, ja pilkottu minttu
- Lisää mukaan myös kalakastike, sokeri ja limen mehu
- Paahda pannulla kunnes neste on lähes haihtunut
- Kuori pikkusalaatista lehdet kokonaisina lautaselle ja lusikoi jauheliha päälle
- Lopuksi ripottele murskattu riisi ja korianteria päälle... ehkä vielä tiraus puristettua limenmehua ja se on siinä