Meatball

Lihapullat kermakastikkeella

Mistä lihapullat ovat kotoisin?
Ruotsalaiset ovat kovasti omineet tämän loistavan ruuan mutta todellisuudessa lihapullat ovat olleet jo 1600-1700 luvulla Turkkilaisten Ottomaanien lautasella huomattavasti aikaisemmin. Ruotsin kuningas Kaarle XII toi ne joskus 1700 luvulla ruotsalaiseen keittiöön oltuaan maanpaossa Turkissa, joten propsit menee lihapullista Ottomaaneille.
Nyt siis olisi tarkoitus tehdä lihapullia kermakastiikkeessa ja pointtina tässä on se että teen lihapullista huomattavasti suurempia kuin normaalisti, jolloin lihapullat pysyvät herkullisen mehevinä vaikka pitäisit niitä uunissa hieman pidemmänkin aikaa.

Lihapullat kermakastikkeella

Prep-aika10 minutes
Kokkaus aika20 minutes
Kokonaisaika30 minutes
Ruokalista: Main Course
Cuisine: Scandinavian
Tarjoilut: 4 henk.
Kustannus: 12€

Ainekset

  • 700 g Naudan jauhelihaa 17%
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulin kynsiä
  • 1 kpl Kanamuna
  • 100 g Tuorejuustoa
  • 1 rkl Soijaa
  • 1 rkl Sinappia
  • 1/2 pnt Basilikaa Pilkottuna
  • 2 tl Paprikajauhetta
  • 2 tl Chilijauhetta
  • Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • Voita ja oliiviöljyä paistamiseen
  • Kastikkeeseen:
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Kanalientä
  • Spaghettia

Ohjeet

  • Aloita ottamalla jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin ja laittamalla uuni kuumenemaan 175 asteeseen
  • Pilko sipuli ja valkosipuli huolella pieniksi kuutioiksi. Kuullota pannulla niitä muutama minuutti
  • Laita jauheliha, sipulit, kanamuna, tuorejuusto, soija, sinappi, basilika, mausteet samaan kulhoon ja sekoita ne käsin niin että kaikki komponentit ovat varmasti tasaisesti jauhelihassa
  • Laita paistinpannu kuumanemaan ja pyöräytä märillä käsillä reilun kokoisia lihapullia
  • Laita ne pannulle paistumaan mutta muista että normaali kokoiselle pannulle max 5-7 samaan aikaan
  • Paista lihapulliin nopeasti hyvä rapea paistopinta ja pyöräytä myllästä vielä hieman suolaa ja mustapippuria päälle
  • Nosta lihapullat uunivuokaan ja kaavi pannulta paistoliemi mukaan.
  • Kaada sekaan myös kerma sekä kanaliemi, sekoita kastike ja murenna haarukalla yksi lihapulla kastikkeen sekaan jolloin saat kastikkeesta täyteläisemmän
  • Nosta uuniin noin 15 - 20 minuutiksi. Keitä spaghetti ohjeen mukaan
  • Leikkaa loput basilikat pieniksi ja ripottele lihapullien ja kastikkeen päälle... ja seuraavaksi syömään
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Lihapullat kermakastikkeellaAdd yours →

Kirjoita kommentti