Paistettua Ankanrintaa

Tuli viikonloppuna taas tehtyä Ankanrintaa… pitkästä aikaa. Oli vaan niin herkullisen näköistä (ja makuista) että on pakko laittaa kuvia tästä sessiosta.

Ankanrintaa timjami punaviinikastikkeella  Tästä linkistä pääsee katsomaan tarkempaa resptiikkaa.

1. Tee ristikkäisiä viiltoja fileen rasvapuolelle terävällä veitsellä mutta älä viillä lihaan asti.
Laita file kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin.
Paistinpannu seuraavaksi kuumenemaan ja paista rasvaan hyvä rapea pinta ja niin että suurin osa rasvasta sulaa pannulle.
Käännä ja paista pari minuuttia.

 

2. Mausta tässä vaiheessa fileen rasvapuoli suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.
Laita liha 180 asteiseen uuniin rasvapuoli ylöpäin.
Pidä lihaa uunissa noin 10 – 15 minuuttia mutta parhaimpaan tulokseen pääset kun käytät lihalämpömittaria.
Kun lihan sisälämpötila näyttää 55 astetta, ota file huoneenlämpöön, laita folio päälle ja anna vetäytyä 10 – 15 minuuttia.

3. Lopuksi leikkaa terävällä veitsellä ohuita siivuja.
Bataattipyree ja punaviinikastike sopii todella hyvin tämän kaveriksi.

 

 

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Paistettua AnkanrintaaAdd yours →

Kirjoita kommentti