Aamulla televisiosta tuli 24Kitchen ja siellä kokattiin jossain Thaimaan rannalla lohichevicheä.
Mikä sopii paremmin näihin 25 asteen paukkupakkasiin kun tälläiset kesäiset herkut.
Eli shortsit jalkaan, t-paitaa päälle ja ei kun biitsille… ei kun siis keittiöön.
24kitchen

Lohicheviche:
n.400g        Lohifilettä
1/2                  Tuorekurkku
6-8kpl         Kirsikkatomaatteja
2kpl                 Kevätsipuleita
1,5tl            Sokeria                
                        Suolaa
                    Mustapippuria
               
Cheviche-liemi:
2-3              Limen mehua
2                      Sitruunan mehua
2dl              Oliiviöljyä
1/2                   Punaista Chiliä
2                 Valkosipulin kynttä
2tl                    Sokeria
                  Suolaa
                        Mustapippuria

Fileoi lohi nahattomaksi sekä ruodottomaksi.
Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Noin sentti kertaa sentti paloja.
Merisuolaa ja sokeria päälle.
Laita jääkaappiin tunniksi maustumaan.

Purista limemehu sekä sitruunamehu korkeaan ja kapeaan astiaan.
Kaada öljy ohuena nauhana mehuun ja sekoita samalla sauvasekoittimella.
Näin saat liemen emulgoitumaan.
Lopuksi sekaan pilkottu chili, pilkottu valkosipuli, suolaa ja mustapippuria.
Laita jääkaappiin.

Pilko tomaatti ja kurkku kuutioiksi.
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
Jätä kulhoon odottamaan lohipaloja.

Ota lohipalat jääkaapista ja maista suolaisuus.
Kaada liemi lohipalojan päälle ja sekoita.
Laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin ja sekoita välillä.

Lopuksi laita lohen sekaan pilkotut kasvikset ja tarkista maku.
Tarvittaessa lisää mausteita.
Sopii todella hyvin esimerkiksi paahdetun leivän päällä.
Buon appetito…

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti