Lohimedaljongit pannulla

Jump to Recipe

 

Lohimedaljongit pannulla

Prep-aika10 minutes
Kokkaus aika15 minutes
Kokonaisaika25 minutes
Ruokalista: Kalaruokaa, Main Course
Tarjoilut: 2 Henk.
Kustannus: 10 €

Ainekset

  • 2 kpl Lohimedaljongeja
  • n.100 g Voita
  • n.50 g Oliiviöljyä
  • Tilliä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Ohjeet

  • Pyyhi lohimedaljongin pinta talouspaperilla
  • Kaada pieni loraus oliiviöljyä medaljongin päälle ja hiero se käsin kalan pintaan
  • Pannulle nokare voita ja loraus oliiviöljyä
  • Kun voi lopettaa kiehumisen nosta medaljongi pannulle ja mausta pinta merisuolalla
  • Paista kovalla lämmöllä medaljongiin kaunis paistopinta ja käännä kala
  • Laske liesi keskilämmölle ja valele muutamaan kertaan paistinrasvaa päälle
  • Paista n. 2-4 min per puoli tai käytä paistomittaria. Itse paistan kalaa niin kauan kunnes lihalämpömittari näyttää medaljongin keskiosassa 55 astetta
  • Lopuksi vähän mustapippuria myllystä, tuoretta tilliä päälle ja sitruunasta hieman mehua pintaan... se on siinä
Kirjoita kommentti

Huomautuksia

Lohimedaljongien hyvä puoli on siinä että filekyljys on tasapaksu joten saat medljongista tasaisesti kypsän.
Lohimedaljongien kanssa sopii hyvin esim. bataattipyree ja simmpeli vihersalaatti.
 

Monikaan ei tiedä mitä tarkoittaa lohifileiden leikkuuluokat joten laitetaan vielä niistä tietoa.

    • A-leikkuu
      Kalasta poistettu kidusluu, selkä- ja kylkiruodot. Fileestä löytyy vielä pystyruodot, evät, eväruodot ja vatsarasva.
    • B-leikkuu
      A-leikkuun lisäksi kalasta poistettu osa selkä- ja vatsarasvasta, evät ja eväruodot
      Hyvä raaka-aine ruuanlaittoon.
    • C-leikkuu
      C-leikattu lohi on yleisin file kauppojen kalatiskeillä.
      B-leikkuun lisäksi vatsarasva on poistettu ja myös pystyruodot on poistettu.
      C-leikattua lohta on helppo käyttää ruoanlaitossa ruodottomuuden vuoksi. Sopii hyvin esim. graavilohen raaka-aineeksi.
    • D-leikkuu
      C-leikkuun lisäksi selkä- ja vatsarasva sekä pyrstöpala on poistettu.
      Sopii lähes kaikkeen ruoanlaittoon.
    • E-leikkuu
      Tarkin leikkausaste, josta on poistettu edellä mainittujen ruotojen, evien, pyrstöpalan sekä rasvojen lisäksi nahka.
      E-lohi soveltuu kaikenlaiseen ruoanlaittoon, paitsi graavilohen valmistukseen, sillä siivutus vaatii nahan.
      E-leikattua lohta kannattaa käyttää esim. sushissa tai lohikeitossa.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Lohimedaljongit pannullaAdd yours →

Kirjoita kommentti