Nieriää, Sormisuolaa ja Kreikkalaista Jugurttia

Nieriä

Lähdetään nieriästä eli tuosta sopivan rasvaisesta lohikalasta jonka ohi vaan en pääse kalatiskillä.
Tänään oli tarkoitus käydä hakemassa paikallisesta City Marketista eilen pyydettyä kuhaa hintaan 19,90€/kg ja odottaessa vuoroani näin kuharivistön vieressä aivan upeita nieriöitä ja vielä samaan hintaan kun nämä tarjouskuhat. No siis suunnitelma uusiksi ja otin mukaani kokonaisen nieriän, bataattia, palsternakkaa ja Kreikkalaista jugurttia.
Nyt pääsisi siis tosi toimiin pari vuotta vanha fileerausveitseni jossa terä oli kuin pakasta vedetty eli tosi terävä. Tämä kylläkin johtui siitä että vaikka harrastan kalastusta niin kotiin ei ole paljon tullut kalaa vietyä vaan suurimman osan olen päästänyt takaisin kasvamaan… ihan siis oikeasti olen kyllä saanut kalaa =)
Ehkä juurikin tästä syystä fileointini ei ollut sieltä parhaimmasta päästä ja fileet näyttivät ehkä enemmänkin kalan puoliskoilta jotka oli eroteltu kirveellä.
No mutta maku oli tärkein ja siinä kaikki meni nappiin… toimii.

Pannulle voita ja öljyä ja kuumenemaan.
Nieriäfileisiin hieman suolaa ja valkopippuria.
Fileet nahkapuoli pannulle päin ja paista niin kauan kunnes nahka on rapea.
Käännä file ja paista vain hetki.
Fileet pois pannulta ja lautaselle.
Ripaus sormisuolaa päälle.

Olin ostanut juuri kotiin sormisuolaa ja nyt tarkoituksella jätin suolan määrän vähemmälle kalassa sekä bataattipyreessä. Sormisuolaa lisäsin sitten pöydässä valmiin fileen ja pyreen päälle,
Sormisuolan tarkoitus on juurikin siinä että kun syödessäsi saat sormisuolakiteen kielesi päälle niin makunautinto aivan uskomaton… toimii.

Paistettu Nieriä

Tällä kertaa jätin kermaviilin pois ja tilalle siis jugurttia.
Kreikkalainen (tai Turkkilainen) jugurtti sopii kalan kaveriksi kastikkeen muodossa erittäin hyvin.
Vähän pilkottua suolakurkkua, sokeria, suolaa, tilliä ja sitruunamehua, jääkaappiin tunniksi… toimii.

Kaiken kaikkiaan jos jättäisi pyreestä kerman pois niin ei voisi paljon terveellisempää ruokaa olla.

Ai niin… tässä linkki pyreen reseptiin:       Bataattipyree

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Nieriää, Sormisuolaa ja Kreikkalaista JugurttiaAdd yours →

Kirjoita kommentti