Jostain syystä en ole vuosiin tehnyt lasagnea vaikka se on minun yksi lempiruokiani.
Seuraavaksi siis metsästämään parasta lasagnereseptiä omalla twistillä.
Lähdin siitä että jauhelihakastikkeeseen pitää saada mahdollisimman paljon makua ja koska omasta mielestäni teen jo mailman parhaan bolognesekastikkeen niin eiköhän se kelpaa tähänkin.
Minulla löytyi valmis pastalevyjä kaapista joten niitä en alkanut itse tekemään.
Maitokastikeen teossa jouduin hieman selailemaan netin syövereitä josta löysinkin hyvän perus maitokastikkeen mutta juustoisen sellaisen.
       
Ragu:
800g     Jauhelihaa
800g     Tomaattimurskaa
4dl             Kanafondia
1dl        Punaviiniä (kuivaa)
1                Sipuli
1           Kynnetön valkosipuli
3kpl           Paprika
2rkl           Tomaattipyrettä
1rkl              Sokeria
3rkl       Tomaattiketsuppia
                    Suolaa
              Mustapippuria myllystä
                    Paprikamaustetta
              Chiliä (jos tykkää)
                    Tuoretta basilikaa
              Voita

Maitokastike:
0,7l            Maitoa
40g       Voita
100-200g   Juustoraastetta
1dl        Jauhoja
1 tl             Muskottipähkinää jauhettuna
              Suolaa
                  Mustapippuria myllystä

Kasaamiseen:       
            Lasagnelevyjä
300g          Juustoraastetta (esim. mozzarella)
            Bolognesekastiketta
                 Maitokastike

Vuokaa valitessa kannattaa miettiä sitä että olisi hyvä saada 3 – 4 kerrosta lasagnelevyjä vuokaan joten ota sopivan kokoinen vuoka käyttöön niin kastike riittää useampaan kerrokseen.
Pilko sipulit pieniksi ja kuullota ne pannulla.
Lisää jauheliha ja ruskista se kevyesti.
Lorauta punaviini joukkoon ja anna kiehua hiljalleen n.5 minuuttia.
Lisää tomaattipyre, tomaattimurska, tomaattiketsuppi, puolet kanafondista, pilkottu paprika, sokeri ja hieman mustapippuria.
Anna kiehua hiljalleen alkuun pari tuntia ja lisää tarvittaessa kanalientä.
Revi kastikkeen sekaan reilusti basilikaa.
Tässä vaiheessa voit alkaa valmistamaan maitokastiketta (ohje alempana)
Kun bolognesekastike (ragu) on hautunut n. kolme tuntia niin tarkista että kastike ei ole liian paksua koska lasagnen kastikkeessa pitää olla hieman reilummin nestettä ettei se kuivuisi uunissa ollessaan.

Maitokastikkeen valmistus:
Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää juusto pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
Lisää hieman suolaa ja muskottipähkinää.
En nähnyt tarpeelliseksi käyttää jauhoja kastikkeen sakeuttamiseen koska juusto sakeutti kastikkeen mielestäni juurikin sopivasti.

Kasaaminen alkaa voitelemalla vuoka voilla.
Sitten pohjalle kerros bolognesekastiketta, maitokastiketta ja päälle lasagnelevyt.
Jatka näin niin kauan kunnes kastiketta ja levyjä riittää.
Säästä kuitenkin bolognesekastiketta ja maitokastiketta viimeisen lasagnelevy kerroksen päälle.
Lopuksi ripottele reilusti juustoraastetta päällimmäiseksi ja koko hoito uuniin 180 asteeseen 45 minuutiksi.
Kun pinta on upean ruskettunut ota vuoka pois uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *