Tomahawkpihvi

Grillikausi on hyvä aloittaa mahtipontisesti joten tuollainen 1,2 kilon tomahawk pihvi ajaa hyvin asiansa.
Tomahawk pihvi on leikattu härän kyljestä eli se on luullinen kyljys jossa on ulkofilettä.
Pihvin valmistus aloitetaan ottamalla liha pari tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön ja maustamalla se suolalla ja mustapippurilla.

Parin tunnin päästä grilli kuumaksi ja pihvi grilliin suoralle tulelle.
Kun pihviin on saatu hyvä paistopinta kummallekin puolelle niin laske lämpöä ja kypsennä mediumiksi.
Kannattaa käyttää lihalämpömittaria ja kun pihvin sisälämpötila näyttää 58 astetta niin liha pois grillistä ja kääri se folioon.
Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja viimeistele sormisuolalla.
Lisukkeeksi salaattia, parsaa ja grillijuustoa niin toimii.

 

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “TomahawkpihviAdd yours →

Kirjoita kommentti