Porsaan sisäfilepihvit, paahdetut palsternakat ja pippurikermakastiketta

 

Porsaan sisäfilepihvit

paahdettua palsternakkaa ja pippurikermakastike
Prep-aika15 minutes
Kokkaus aika45 minutes
Kokonaisaika1 hour
Ruokalista: Main Course
Tarjoilut: 2 henk.
Kustannus: 15 €

Ainekset

  • 1 kpl kokonainen Porsaan sisäfile
  • 1 kpl iso Bataatti
  • 4 dl Kuohukermaa
  • 2 kpl Palsternakkaa
  • 2 rkl Sokeria
  • 1 rkl Konjakkia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä sekä voita paistamiseen

Ohjeet

  • Ota porsaan sisäfile huoneenlämpöön puolituntia ennen aloitusta ja leikkaa ylimääräiset lihaskalvot pois fileestä
  • Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen
  • Leikkaa palsternakat halki pitkittäin
  • Ote foliopaperia ja ota yksi halkaistu palstenakka folion päälle
  • Lorauta ruokalusikallinen palsternakan päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria
  • Kääri foliopaperi palsternakan ympärille ja toista sama kolmen muun palsternakan kanssa
  • Nosta palsternakat uunivuokaan tai pellille ja laita uuniin n. 40 minuutiksi
  • Ota porsaan sisäfile ja leikkaa n. 3 sentin paksuisia pihvejä siitä
  • Laita pihvit isolle lautaselle ja kaada pihvien päälle 3 rkl oliiviöljyä
  • Kääntele pihvejä lautasella ja ripottele pihvien päälle suolaa, mustapippuria ja sokeria
  • Laita paistinpannu kuumenemaan ja nosta puolet pihveistä pannulle
  • Paista pihvien kummatkin puolet niin että niihin tulee kaunis paistopinta, noin 4-5 minuuttia per puoli
  • Sokeri karamellisoi pihvin pinnan hyvin ja antaa siihen myös makua
  • Kun olet paistanut kaikki pihvit niin nosta myös ne uunivuokaan ja laita uuniin palsternakkojen seuraksi noin 10 minuutiksi
  • Älä huuhtele pannua vaan kaada konjakki pannulle ja kaavi paistinpannun pohjalta kaikki maut mukaan
  • Lisää kerma, hieman suolaa ja reilusti mustapippuria. Keitä kasaan keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia
  • Ota pihvit ja palsternakat pois uunista ja leikkaa yksi pihvi halki nähdäksesi onko kypsyys ok
  • Tee lautaselle kaunis annos ja kaada lasiin vaikkapa 19 Crimes The Uprising Australiaista punaviiniä joka sopii porsaan lihan kanssa erittäin hyvin
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Porsaan sisäfilepihvit, paahdetut palsternakat ja pippurikermakastikettaAdd yours →

Kirjoita kommentti