Pizzaa Kanttarellin ja Pekonin kera

Lomat on lusittu ja nyt taas ehtii laittaa tännekin kesän ruokasatoa.
Metsät näyttäisi olevan täynnä kanttarelleja ja kun ensimmäiset kerätyt sienet meni kermakastikkeen ja perunoiden merkeissä niin seuraavaksi kokeilin miten kanttarellit taipuu pizzan täytteenä.
Pizzapohjan tekijänä olen surkea joten hyvän pizzapohjan reseptin saat etsiä jostain muualta =) Vaikka kuinka seurasin ohjeita niin pohjaan en saanut makua.
Täytteet olikin sitten sitäkin maukkaammat:

–  Kanttarelleja (reilusti)
–     Pekonia (sopivasti)
–  Mozzarella juustoa (siivuina)
–     Tomaattia (kuuluu aina pizzaan)
–  Valkosipulia (maun vuoksi)
–    Sipulia (jos tykkää)
–  Basilikaa (italialaisittain)
–     Oreganoa (kuuluu aina pizzaan)

Siis pilkottu pekoni pannulle. Ruskista sopivan rapeaksi. Ota pekoni pois pannulta ja laita silputtu sipuli ja valkosipuli pannulle. Kun sipulit on kauniin kuullottuneet niin kanttarellit ja pekoni sekaan. Jätä sienet kokonaisiksi tai korkeintaan puolita isoimmat. Paista niin kauan kunnes nestettä on enää vähän mutta älä paista sieniä liian kuiviksi koska ne menevät vielä uuniin. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ota se aikaisemmin muualta hyvästä ohjeesta tehty pizzataikina ja kauli se oikeaan muotoon, eli pellin tai paistokiven muotoon.
Laita tomaattipyreetä pohjalle. Jos tykkää niin voi laittaa myös vähän chilikastiketta sekaan.
Seuraavaksi levitä pohjalle juustoraastetta (miellellään mozzarellaa)
Seuraavaksi sienet, sipulit ja pekoni.
Päällimmäiseksi tomaatit, mozzarella viipaleet ja basilika jota saa olla reilusti.
Viimeistele juustoraasteella ja oreganolla.
Laita uuniin 15 minuutiksi (riippuen uunista) ja anna hieman jäähtyä ennen syömistä.
Tähän pizzaan sain kanttarellit viereisestä metsästä, sipulit ja basilikat omasta maasta mutta muut ainekset jouduin kaupasta kantamaan.

Toimii ja tässä on vaikea epäonnistua… paitsi pohjan tekemisessä…

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Pizzaa Kanttarellin ja Pekonin keraAdd yours →

Kirjoita kommentti