Suppilovahvero-Tomaattikeitto

Suppilovahvero-Tomaattikeitto

Yleensä kun teen ruokaa niin pääraaka-aine pitää olla lihaa tai kalaa. Tällä kertaa yllätin itseni tekemällä Tomaattikeiton eli pääraaka-aine oli tomaatti… koska muuta ei löytynyt kaapista. Alkuruokana tämä toimii kuin junan vessa. Lihaa tai kalaa ei tarvita… tai no ehkä sitten pääruuassa.

1/2      Chilipaprika
3 rkl       Oliiviöljyä
n.1kg  Tomaatteja
3 dl        Vahvaa Kanalientä
½        Kourallista kuivattuja suppilovahveroita
2 tl         Sokeria
2 kpl   Porkkanaa
1 kpl      Kynnetön Valkosipuli
1/2 tl   Mustapippuria myllystä
1/2 dl     Hienonnettua Basilikaa ja Lehtipersiljaa
           Suolaa
Tarjoiluun: 
Smetanaa tai Pecorinojuustoa
Poista chilistä kanta, siemenet ja valkoiset osat. 
Pilko chili, porkkana ja sipulit pieniksi. 
Kuullota ne ja sienet kattilassa öljyssä muutama minuutti niin että sipulit ovat läpikuultavia. 
Kalttaa tomaatit ja pilko paloiksi. 
Lisää kaltatut tomaatit, kanaliemi ja sokeri kattilaan. 
Anna keiton kiehahtaa ja anna porista miedohkolla lämmöllä n.30-40 min.
Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. 
Soseuta sauvasekoittimella kun porkkanatkin ovat pehmenneet. 
Siivilöi keitto jos haluat hienommaksi keittoa ja lämmitä tarvittaessa uudelleen. 
Annostele lautasille ja viimeistele juustolla tai smetanalla.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Suppilovahvero-TomaattikeittoAdd yours →

Kirjoita kommentti