Entrecote Punaviinikastikkeella

Pakastimen inventaariossa löytyi loppukesällä ostamani kilon entrecotepala joten täytyyhän tuo tehdä pois ennen kuin liha kuivuu pakkaseen.
Itse lihasta sen verran että hieman ihmettelin entrecoten koostumusta sillä rasvaa oli lihassa todella vähän. Yleensä ulkolaisissa entrecoteissa on marmoroitunut rasvaa lihaan huomattavasti enemmän mutta tässä kotimaisessa luomulihassa sitä ei juuri ollut. Nyt jo pelkona on että lihasta tulee kuivaa ja sitkeää.
Yleensä aina olen entrecoten paistanut grillissä pihveiksi mutta nyt halusin tehdä lihasta jotain uudella tavalla. 
Googlettamalla löytyi nopeasti useita ohjeita uuni-entrecotelle ja valitsin sieltä Henri Alénin videosta reseptin marinadille. 
Ai niin… entrecote oli tarkoitus sitoa paistinarulla mutta itä-Helsingin kaikki kaupat olivat näköjään juuri päättäneet että ei kannata pitää valikoimissa. Niitä kuitenkaan kukaan osta.

Entrecote




Marinadi lihalle:
3-4        Valkosipulin kynttä
1-2              Timjaminoksaa
1,5dl      Punaviiniä
0,3dl            Oliiviöljyä
              Mustapippuria








Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Älä turhaan pilko liian pieniksi valkosipulia ja timjaminoksia koska marinadi on tarkoitus pyyhkiä pois lihan päältä ennen kuin sitä aletaan paistamaan.
Voit laittaa lihan ja marinadiseoksen muovipussiin ja antaa entrecoten marinoitua siellä.
Anna olla jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ja ota sitten huoneenlämpöön puoleksitunniksi odottamaan.
Alkuun laita uuni päälle 180 asteeseen.
Ennen paistamista mausta entrecoten pinta merisuolalla.
Seuraavaksi paista liha paistinpannulla ympäriinsä eli pinnat kiinni.
Liha vuokaan ja uuniin. Laitoin samalla vuokaan palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia jotka olin öljynnyt ja maustanut pippurilla/suolalla
Käytä lihalämpömittaria ja kun mittari näyttää 55 astetta ota liha pois ja kääri folioon 10 minuutiksi.

Punaviinikastike

Punaviinikastike:
10g        Voita
150g          Juureksia paloiteltuna (Palsternakkaa, porkkanaa, selleriä)
2            Valkosipulin kynttä
1                Timjamin oksa
0,2dl       Punaviinietikkaa tai balsamicoa
3 dl             Punaviiniä
4dl          Demi Glasekastiketta
2                 Laakerinlehteä
               Mustapippuria
                  Suolaa
               Voita

Uunijuurekset





Ruskista juurekset sekä valkosipuli kattilassa.
Lisää punaviini, etikka, mausteet ja keitä kasaan kunnes kastike on sopivan paksuinen. 
Siivilöi ja viimeistele maku. 
Kiillota kastike lisäämällä pieni määrä voita.
Tämän loistavan punaviinikastike ohjeen löysin täältä:                    
 Kotikokista ammattilaiseksi

Lopuksi kasaa asettele annos lautaselle ja nauti. 
Guten Appetit

Ps. Pelko lihan kuivumisesta oli turha.
Entrecotesta tuli todella mehukas ja murea.
Kastikeesta tuli erittäin voimakkaan makuinen joka sopi hyvin ei niin voimakkaasti maustettuun entrecoteen.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Entrecote PunaviinikastikkeellaAdd yours →

Kirjoita kommentti