Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Porsaan sisäfilepihvit
paahdettua palsternakkaa ja pippurikermakastike
Course
Main Course
Prep Time
15
minutes
minutes
Cook Time
45
minutes
minutes
Total Time
1
hour
hour
Servings
2
henk.
Cost
15 €
Ingredients
1
kpl
kokonainen Porsaan sisäfile
1
kpl
iso Bataatti
4
dl
Kuohukermaa
2
kpl
Palsternakkaa
2
rkl
Sokeria
1
rkl
Konjakkia
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä sekä voita paistamiseen
Instructions
Ota porsaan sisäfile huoneenlämpöön puolituntia ennen aloitusta ja leikkaa ylimääräiset lihaskalvot pois fileestä
Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen
Leikkaa palsternakat halki pitkittäin
Ote foliopaperia ja ota yksi halkaistu palstenakka folion päälle
Lorauta ruokalusikallinen palsternakan päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria
Kääri foliopaperi palsternakan ympärille ja toista sama kolmen muun palsternakan kanssa
Nosta palsternakat uunivuokaan tai pellille ja laita uuniin n. 40 minuutiksi
Ota porsaan sisäfile ja leikkaa n. 3 sentin paksuisia pihvejä siitä
Laita pihvit isolle lautaselle ja kaada pihvien päälle 3 rkl oliiviöljyä
Kääntele pihvejä lautasella ja ripottele pihvien päälle suolaa, mustapippuria ja sokeria
Laita paistinpannu kuumenemaan ja nosta puolet pihveistä pannulle
Paista pihvien kummatkin puolet niin että niihin tulee kaunis paistopinta, noin 4-5 minuuttia per puoli
Sokeri karamellisoi pihvin pinnan hyvin ja antaa siihen myös makua
Kun olet paistanut kaikki pihvit niin nosta myös ne uunivuokaan ja laita uuniin palsternakkojen seuraksi noin 10 minuutiksi
Älä huuhtele pannua vaan kaada konjakki pannulle ja kaavi paistinpannun pohjalta kaikki maut mukaan
Lisää kerma, hieman suolaa ja reilusti mustapippuria. Keitä kasaan keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia
Ota pihvit ja palsternakat pois uunista ja leikkaa yksi pihvi halki nähdäksesi onko kypsyys ok
Tee lautaselle kaunis annos ja kaada lasiin vaikkapa 19 Crimes The Uprising Australiaista punaviiniä joka sopii porsaan lihan kanssa erittäin hyvin