Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Paistettu kuha ja Beurre monté kastike
Course
Kalaruokaa
Prep Time
10
minutes
minutes
Cook Time
20
minutes
minutes
Total Time
30
minutes
minutes
Servings
4
Henk
Cost
15€
Ingredients
2
kpl
Kuhafile
2
rkl
Vettä
1
kpl
Sitruuna
100
g
Voita
suolaton
Suolaa ja mustapippuria
Instructions
Ota pieni kattila ja kiehauta siinä pieni määrä vettä
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kylmä voi pieninä paloina samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää voita kun edellinen voipala on sulanut
Lämmitä kattilaa tarvittaessa vähän jotta saat voin sulamaan, mutta pienellä lämmöllä, sillä kastikkeen lämpötila ei saisi nousta yli 38 asteen
Pese sitruuna ja raasta kuori mukaan. Purista myös puolikkaan sitruunan mehu, suolaa ja mustapippuria hieman myllystä
Leikkaa kuhafileistä sopivat annospalat, paistinpannu kuumenemaan, tilkka öljyä ja nokare voita pannulle
Mausta filepalat kevyesti merisuolalla ja mustapippurilla
Paista pintaan nopeasti kaunis paistopinta ja käännä filepala
Tiputa lämpö liedestä lähes minimiin ja kaada sitruunakastike kalojen päälle
Anna hautua kunnes filepalat ovat kypsyneet (kypsennys aika riippuu kalafileen koosta)
Lopuksi nosta fileepala lautaselle, lusikalla kastiketta päälle ja salaattia kylkeen... Voilà!