Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Savustettu lohifile
Prep Time
5
minutes
minutes
Cook Time
45
minutes
minutes
Total Time
50
minutes
minutes
Cost
10 €
Ingredients
1
kpl
Lohifile
Paino 1kg
2
rkl
Merisuolaa
1
rkl
Sokeria
2 - 3
kpl
Palasokeria
Mustapippuria myllystä
Tilliä
1
rkl
Konjakkia
Instructions
Aloita lohifileen siistiminen jo edellisenä päivänä nyppimällä ruodot pois ja poistamalla nahka
Seuraavaksi hiero merisuola ja sokeri fileen pintaan käsin. Laita jääkaappiin lepäämään
Seuraavana päivänä ota file pois jääkaapista ja sipaise ylimääräiset suolat pois päältä
Ripottele sähkösavustimen alapellille ohut kerros savustuspurua ja pari palasokeria
Laita virta päälle ja purut savustimeen
Ota lohifilee, nosta se savustusritilälle ja pellille, ripottele konjakkia ja mustapippuria hieman pintaan ja laita koko hoito savustuspöntöön
Anna savustua pöntössä 45 minuuttia (avaamatta luukkua välillä) jonka jälkeen ota file pois ja ripottele vähän tuoretta tilliä päälle
Anna savustuneen lohifileen levätä 10 - 15 minuuttia jonka jälkeen pääset makoisan savukalan kimppuun