Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Porsaanpihvit pekonikääreellä
Prep Time
20
minutes
minutes
Cook Time
20
minutes
minutes
Total Time
40
minutes
minutes
Servings
2
Henk
Cost
8€
Ingredients
500
g
Porsaan sisäfilettä
maustamaton
1
pnt
Vihreää tankoparsaa
150
g
Pekonia
Timjamia
KASTIKKEESEEN:
4
dl
Kuohukermaa
1
rkl
Juoksevaa hunajaa
2
tl
Sinappia
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Instructions
Ota porsaan filee huoneen lämpöön puolituntia aikaisemmin
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
Leikkaa fileestä ylimääräiset rasvat pois, ja leikkaa filee n.3 cm paksuiksi pihveiksi
Kääri pekoni siivut pihvien reunoihin ja mausta suolalla ja pippurilla (jos halut vähän potkua lisää myös chilijauhetta)
Ota tankoparsat ja leikkaa puiset kannat pois
Nosta parsat uunivuokaan, ripottele vähän oliiviöljyä pälle, mausta mustapippurilla ja timjamilla
Laita pihvit tankoparsojen päälle ja nosta uunivuoka uuniin
Anna olla uunissa 15 - 20 minuuttia. Käytä lihalämpömittaria ja ota pihvit pois uunista kun lihan sisälämpö näyttää 75 astetta
Ota pihvit ja parsat folioon lepäämään mutta jätä liemi vuokaan
Lisää paistinliemeen kerma ja mausta mustapippurilla
Nosta vuoka takaisin kuumaan uuniin ja anna keittyä kasaan n.10-15 minuuttia
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa
Lopuksi tee kaunis annos lautaselle ja syömään