Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Porsaan kyljykset
Ingredients
4
kpl
Porsaan talouskyljyksiä
2
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Korppujauhoja
1
kpl
Kanamuna
3-4
rkl
Dijon sinappia
Suolaa ja mustapippuria
Voita ja öljyä paistamiseen
KASTIKKEESEEN
4
dl
Kanalientä
2
dl
Kermaa
1
kpl
Päärynä
kypsä
Tinjamia, suolaa ja mustapippuria
Instructions
Ota lihat huoneenlämpöön puolituntia ennen aloitusta
Jos kyljykset ovat kovin paksuja voit hieman nuijia niitä ohuemmiksi
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
Mausta kyljykset merisuolalla ja mustapippurilla
Sivele kyljyksien pintaan sinappia
Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle lautaselle korppujauhot
Lisää myös korppujauhoihin hieman suolaa ja pippuria myllystä
Riko kanamuna kulhoon ja sekoita haarukalla
Leivitä kyljykset ensin vehnäjauholla, seuraavaksi kanamunalla ja lopuksi korppujauholla
Lisää voita ja vähän öljyä pannulle ja paista kyljykset paistinpannulla n. 3-4 minuuttia per puol
Kannattaa paistaa kahdessa erässä jos sinulla on neljä kyljystä
Nosta kyljykset uunivuokaan ja laita 175 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi
Jätä paistinpannulle paistoliemi ja muut "roippeet"
Lisää paistinpannulle kanaliemi, pieniksi pilkottu päärynä ja tuoretta timjamia
Sekoita pannun pohjasta kaikki maut kastikkeeseen ja keitä hiljalleen kasaan
Mausta suolalla ja pippurilla
Vartin jälkeen pyöräytä kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää kerma
Lisää tarvittaessa mausteita
Kun kyljykset ovat olleet puolituntia uunissa, nosta ne pois ja kaada kastike kyljyksien päälle
Näiden kanssa sopii esimerkiksi paistetut perunat kuin nänä päähän