Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Porsaan kyljykset päärynä-kermakastikkeella
Course
Pääruoka
Prep Time
10
minutes
minutes
Cook Time
40
minutes
minutes
Total Time
50
minutes
minutes
Servings
4
henk.
Cost
12€
Ingredients
4
kpl
Porsaan talouskyljyksiä
2
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Korppujauhoja
1
kpl
Kanamuna
3-4
rkl
Sinappia
Dijon
Timjamia
Suolaa ja Mustapippuria
Voita ja öljyä paistamiseen
4
dl
Kanalientä
Kastikkeeseen
2
dl
Kermaa
Kastikkeeseen
1
kpl
Päärynä (kypsä)
Kastikkeeseen
Timjamia
Kastikkeeseen
Suolaa ja mustapippuria
Kastikkeeseen
Instructions
Ota lihat huoneenlämpöön puolituntia ennen aloitusta
Jos kyljykset ovat kovin paksuja voit hieman nuijia niitä ohuemmiksi
Mausta kyljykset merisuolalla ja mustapippurilla
Sivele kyljyksien pintaan sinappia
Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle lautaselle korppujauhot
Lisää myös korppujauhoihin hieman suolaa ja pippuria myllystä
Riko kanamuna kulhoon ja riko rakenne haarukalla
Leivitä kyljykset ensin vehnäjauholla, seuraavaksi kanamunalla ja lopuksi korppujauholla
Lisää voita ja vähän öljyä pannulle ja paista kyljykset paistinpannulla n. 3-4 minuuttia per puoli
Kannattaa paistaa kahdessa erässä jos sinulla on neljä kyljystä
Nosta kyljykset uunivuokaan ja laita 175 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi
Jätä paistinpannulle paistoliemi ja muut "roippeet"
Lisää kanaliemi, pieniksi pilkottu päärynä, tuoretta timjamia, suolaa ja mustapippuria
Sekoita pannun pohjasta kaikki maut kastikkeeseen ja keitä hiljalleen kasaan
Vartin jälkeen pyöräytä kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää kerma. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa
Kun kyljykset ovat olleet puolituntia uunissa, nosta ne pois ja kaada kastike kyljyksien päälle