Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Kermainen Tattikastike
Course
Kastike
Cuisine
Skandinavian
Prep Time
10
minutes
minutes
Cook Time
25
minutes
minutes
Total Time
35
minutes
minutes
Cost
5 €
Ingredients
200 - 300
g
Tatteja tai muita ruokasieniä
2
dl
Kermaa
vaihtoehtoisesti koskenlaskija juusto
3
dl
Kanafondia tai kasvisfondia
1
kpl
Sipuli
Mustapippuria myllystä
Tuoretta Timjamia ja persiljaa
Voita ja öljyä paistamiseen
Instructions
Pilko sipuli sekä sienet mutta jätä sienet hieman isommiksi paloiksi
Laita paistinpannulle ruokalusikallinen voita ja loraus öljyä
Lisää pilkotut sienet ja sipuli
Paista keskilämmöllä 10 minuuttia ja mausta mustapippurilla sekä suolalla
Kaada kiehuva kanafondi sienien kaveriksi pannulle ja anna kiehua hiljalleen 15 - 20 minuuttia
Lisää myös timjami
Tarkista makua välillä ja tarvittaessa mausta lisää
Kaada kerma kastikkeeseen ja sekoita
Keitä kasaan vielä 10 - 15 minuuttia, tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa
Lopuksi pilko persilja ja ripottele kastikkeen päälle
Uuden sadon perunat kruunaavat tämän kastikkeen aivan uudelle tasolle... bon apetit