Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Peuran ulkofile - Sous vide
Course
Riista
Prep Time
20
minutes
minutes
Cook Time
1
hour
hour
40
minutes
minutes
Total Time
2
hours
hours
Servings
4
henk.
Cost
30€
Ingredients
500
g
Peuran ulkofilettä
100
g
Voita
3
kpl
Rosmariinin oksia
tai timjamia
Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Sormisuolaa
Instructions
Ota jäinen peuranfile sulamaan jääkaappiin vuorokautta aikaisemmin ja huoneenlämpöön tunti ennen kuin alat hauduttamaan
Laita sous vide astiaan vesi ja sirkulaattori. Säädä veden lämpötilaksi 53 astetta
Siisti fileestä ylimääräiset lihakalvot ja rasvat. Lisää suolaa ja mustapippuria pintaan
Nosta file haudutuspussiin. Lisää perään myös voita ja yrtit
Ota vakuumikoneella ilmat pois pussista ja laita hautumaan vesialtaaseen
Anna hautua 1,5 tuntia jonka jälkeen ota filee pois pussista
Kuivaa fileen pinta ja ruskista nopeasti paistinpannulla pintaan kaunis väri
Nosta pois pannulta ja anna levätä 10 minuuttia enen kuin leikkaat ohuita siivuja fileestä
Lopuksi hieman sormisuolaa leikkuupintoihin ja syömään
Kypsymisen aikana ehdit helposti tehdä esimerkiksi kurpitsapyreetä ja punaviinikastiketta jotka sopivat peuran kanssa yhteen kuin nenä päähän