Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Burgeri paahdetulla paprikalla
Course
BBQ
Prep Time
10
minutes
minutes
Cook Time
20
minutes
minutes
Total Time
30
minutes
minutes
Servings
4
henk
Cost
10€
Ingredients
4
kpl
Briossisämpylöitä
400
g
Jauhelihaa
20% rasvaa
1
pkt
Savupekonia
Cheddarjuustoa
Rapeaa salaattia
Suolakurkkua
Minipaprikoita
Ketsuppia ja majoa
Instructions
Ota jauheliha huoneenlämpöön puolituntia ennen aloitusta
Ota minipaprikat ja laita pieneen grillivuokaan
Ripottele päälle 3-4 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla
Nosta kuumaan grilliin ja kääntele välillä. Paprikoiden kypsymiseen menee yllättävän paljon aikaa, noin 15 minuuttia
Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile niistä käsin n. sentin paksuiset pihvit... älä purista niistä liian tiiviitä
Lorauta pihvien päälle vähän oliiviöljyä ja hiero pintaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla
Grillaa pihveihin hyvä paistopinta ja nosta kypsymään grillin ylätasolle, ja laita reilut siivut juustoa päälle
Kun pihvit ovat saaneet hyvän medium kypsyyden, Nosta ne sivuun lepäämään
Paista myös pekonit herkullisen rapeiksi
Paprikat ovat parhaimmillaan silloin kun pinta on jo mustunut mutta paprikat eivät ole menneet ihan muusiksi
Lopussa voit paahtaa paprikat suoraan tulesssa joilloin saat pintaan hyvän savun maun
Paahda vielä sämpylöiden leikkuupintoihin hyvä rapea pinta ja ala rakentamaan burgeriasi
Minulla järjestys menee näin: Pohja, ketsuppi, salaatti, pihvi, juusto, suolakurkku, paprikat, majo ja lopuksi kansi
Ja seuraavaksi erään burgerimiehen sanoin... Cama =)