Olen muutaman kerran valmistanut uppomunia ja onhan se myönnettävä että siinä on omat niksinsä, keltuainen ei saa hajota, vesi pitää laittaa juuri oikein pyörimään kattilassa, vesi ei saa kiehua liian kovaa ja vielä pitää muistaa että on ostanut valkoviinietikkaa kaappiin.
Nyt testasin uppomunan valmistamista ravintola tyyliin ja ehkä hieman helpommalla tavalla.

Ota keskikokoinen kattila ja lisää siihen vettä reilusti yli puolenvälin.
Laita kattila hellalle kuumenemaan.
Tällä välin ota kanamuna, pieni kahvikuppi ja kelmua reilu pala.

Laita kelmu kupin päälle ja asettele kelmu kupin sisään niin että kelmua jää reilusti kupin ulkopuolelle.
Voitele kelmu sisältä pienellä määrällä oliiviöljyllä.
Riko kanamuna varovasti ja kaada se kuppiin niin että keltuainen jää ehjäksi.
Voit lisätä tässä vaiheessa kelmun sisään hieman suolaa ja pippuria.
Nosta kelmun reunat ylös ja kääri ne yhteen niin että kanamuna jää nyytiksi ja keltuainen ehjänä kelmupussin sisään.

Kiehauta vesi ja ota lämpöä pois niin että vesi kiehuu hiljalleen.
Nosta kanamunanyytti kiehuvaan veteen juuri ja juuri pinnan alle.
Leikkaa kelmurullasta parin sentin kaistale noin 15 cm pitkä kelmupala ja tee siitä käärimällä “naru” jolla saat sidottua kanamunanyytin helposti kattilan kylkeen.
Anna kiehua noin 4-5 minuuttia jolloin keltuaisen pitäisi jäädä täydellisen juoksevaksi.
Sopii erinomaisesti paahdetun leivälle jossa vielä salaattia, pekonia ja tomaattia.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *