Mikä on talouskyljysten ja tavallisten possunkyljysten ero?
Yleensä kaupassa myytävä porsaankyljys on ulkofileestä leikattu ja siinä rasva on kyljyksen reunoissa, mutta liha hyvinkin vähärasvaista.
Tästä johtuen kyljys saattaa usein olla kuiva vaikka kuinka sen valmistaisi oikein.
Talouskyljys taas leikataan niskasta eli se on kasleria jolloin rasva on lihan sisällä.
Tästä johtuen talouskyljyksistä saa helpommin meheviä ja mureita pihvejä verrattuna ulkofilepihveihin.
Tässä minun ohjeessa tein myös kastikkeen jossa löytyy kotimaista päärynää. Siinä kannattaa käyttää todella kypsää päärynää joka maistuu mehukkaalle.
Joskus kun olen joutunut käyttämään raakaa päärynää niin eipä sieltä makuakaan ole tullut.
Lopussa olen kaatanut kastikkeen valmiiden kyljysten päälle mutta jos pidät rapeista kyljyksistä niin silloin kannattaa pitää ne erillään.
Näiden kanssa sopii hyvin pottumuussi tai pieniksi pilkotut juurekset jotka on helppo kypsentää samalla kyljysten kanssa.
Porsaan kyljykset
Ainekset
- 4 kpl Porsaan talouskyljyksiä
- 2 dl Vehnäjauhoja
- 2 dl Korppujauhoja
- 1 kpl Kanamuna
- 3-4 rkl Dijon sinappia
- Suolaa ja mustapippuria
- Voita ja öljyä paistamiseen
- KASTIKKEESEEN
- 4 dl Kanalientä
- 2 dl Kermaa
- 1 kpl Päärynä kypsä
- Tinjamia, suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
- Ota lihat huoneenlämpöön puolituntia ennen aloitusta
- Jos kyljykset ovat kovin paksuja voit hieman nuijia niitä ohuemmiksi
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
- Mausta kyljykset merisuolalla ja mustapippurilla
- Sivele kyljyksien pintaan sinappia
- Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle lautaselle korppujauhot
- Lisää myös korppujauhoihin hieman suolaa ja pippuria myllystä
- Riko kanamuna kulhoon ja sekoita haarukalla
- Leivitä kyljykset ensin vehnäjauholla, seuraavaksi kanamunalla ja lopuksi korppujauholla
- Lisää voita ja vähän öljyä pannulle ja paista kyljykset paistinpannulla n. 3-4 minuuttia per puol
- Kannattaa paistaa kahdessa erässä jos sinulla on neljä kyljystä
- Nosta kyljykset uunivuokaan ja laita 175 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi
- Jätä paistinpannulle paistoliemi ja muut "roippeet"
- Lisää paistinpannulle kanaliemi, pieniksi pilkottu päärynä ja tuoretta timjamia
- Sekoita pannun pohjasta kaikki maut kastikkeeseen ja keitä hiljalleen kasaan
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Vartin jälkeen pyöräytä kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää kerma
- Lisää tarvittaessa mausteita
- Kun kyljykset ovat olleet puolituntia uunissa, nosta ne pois ja kaada kastike kyljyksien päälle
- Näiden kanssa sopii esimerkiksi paistetut perunat kuin nänä päähän
Näyttää herkulliselta, ja ne BELGIAlaiset perunat ovat varmasti maistaneet 🍟