Olimme tässä syyskuun puolella vaimoni kanssa viettämässä 10-vuotis hääpäiviä Brysselissä, ja siellä törmäsin tällaisiin avolasagneihin.
Nyt laitoin tämän testiin täällä kotosuomessa ja hyvin toimii.
Tällä reseptillä saa lasagnen pleittauksesta vähän niin kuin ravintola tasoisia, ja maku on kuitenkin sama kuin tekisi sen uunissa.
Kannattaa kokeilla.

Lasagne

Lasagne

Prep-aika30 minutes
Kokkaus aika3 hours
Kokonaisaika3 hours 30 minutes
Tarjoilut: 4 henk

Ainekset

  • 600 g Naudan jauhelihaa
  • 400 g Tomaattimurskaa
  • 5 dl Kanafondia
  • 1,5 dl Kuivaa punaviiniä
  • 1 kpl Sipuli
  • 3-4 kpl Valkosipulin kynttä
  • 2 rkl Tomaattipyreetä
  • 1 rkl Sokeria
  • Suolaa, mustapippuria ja paprikamaustetta
  • Tuoretta basilikaa
  • Voita ja öljyä paistamiseen
  • MAITOKASTIKE:
  • 7 dl Maitoa
  • 150 g Juustoraastetta
  • 40 g Voita
  • Suolaa, mustapippuria ja jauhettua muskottipähkinää
  • KASAAMISEEN:
  • Lasagnelevyjä
  • Juustoraastetta

Ohjeet

  • Pilko sipulit pieniksi ja kuullota ne nopeasti pannulla
  • Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti
  • Lorauta punaviini joukkoon ja anna kiehua hiljalleen n.5 minuuttia
  • Lisää tomaattipyre, tomaattimurska, tomaattiketsuppi, puolet kanafondista, sokeri ja hieman mustapippuria
  • Anna kiehua hiljalleen ja lisää tarvittaessa kanalientä
  • Revi kastikkeen sekaan reilusti basilikaa
  • Tässä vaiheessa voit alkaa valmistamaan maitokastiketta
  • Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää juusto pienissä erissä koko ajan sekoittaen
  • Lisää hieman suolaa ja muskottipähkinää
  • Kun ragu on kiehunut pari tuntia, ota reilun kokoinen kattila johon laitat reilusti vettä ja suolaa. Laita kiehumaan.
  • Ota lasagne levyt ja taita niistä sopivan kokoisia paloja (n. 10x10cm)
  • Voitele ne öljyllä ja laita kiehuvaan veteen noin 4 minuutiksi (keitä itsellesi sopiva kypsyys)
  • Ota lämmitetyt lautaset esiin, lusikoi yksi reilu lusikallinen ragua lautaselle, yksi lusikallinen maitokastiketta ja lasagnelevy päälle. Toista tämä kolme neljä kerta, lisää raasettu juusto päälle ja koristele tuoreella basilikalla
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

2 Comments

  1. Yves M

    Looks fresh and yummy, are there pictures coming from your trip to BE?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *