Karamellisoidut porkkanat pannulla
Ohjeet
- Nyt kun viimein itsekin opin miten saa tehtyä helposti ja nopeasti herkullisen pehmeitä, mutta kuitenkin täydellisen napakoita karamellisoituja porkkanoita niin laitetaan kaikille tämä nerokas ohje näytille... jonka oikeastaan olen joskus tv:n kautta saanut Hans Välimäeltä 🙂
- Ota nippu tai kaksi uusia porkkanoita joista leikkaat naatit pois (jos naatit ovat puhtaat jätä pari senttiä vartta porkkanoihin... näyttää hyvältä)
- Kuori porkkanat ja laita paistinpannu lämpenemään ja vähän oliiviöljyä ja voinokare mukaan
- Seuraavaksi porkkanat perään pannulle ja myllystä hieman suolaa sekä mustapippuria pintaan
- Paista porkkanoita n. 5 minuuttia jonka jälkeen ripottele pintaan 1 rkl sokeria... juokseva hunajakin käy
- Seuraavaksi kuumaa vettä pannulle niin että porkkanoista hieman yli puolet peittyy veden alle
- Lorauta vielä vähän sitruunamehua mukaan ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta niin kauan kunnes vesi on lähes kokonaan haihtunut pannulta... tähän menee n. 20 minuuttia
- Laita seuraavaksi kansi pannun päälle ja välillä käy heiluttelemassa pannua jotta porkkanat saa kauniin värin pintaan... eli karamellisoituu
- Lopussa kun porkkanat tuntuu sopivan kypsiltä voit vielä pilkkoa mukaan hieman vaikkapa timjamia...
- Seuraavaksi se mukavin vaihe... syömään