Ostimme parikymmentä vuotta sitten kesämökkimme ja se mihin ihastuimme paikassa oli pihapiiri. Itse mökki ja saunarakennus olivat sisätiloiltaan aika vaatimattomia mutta kuitenkin kodikkaita ja rakenteet terveet. Nyt muutaman vuoden aikana olemme remointoineet kaikki sisätilat lähinnä pintaremontilla mutta keittiön kohdalla teimme poikkeuksen. Koko vanha keittiö meni purkuun lattioita myöten.

Minulla oli kaksi viikkoa kesälomaa toukokuun lopussa ja nopeasti ajattelin että siinä ajassa helposti saan keittiöremontin tehtyä… parin ensimmäisen päivän jälkeen tajusin että saattaa mennä hieman enemmän aikaa tähän remppaan.
Vanhaan keittiöön olimme vaihtaneet aikoinaan keittökaapit ja seiniin maalia mutta siinä kaikki.

Suurin ongelma oli nyt lattia joka kävellessä piti niin pahaa narinaa että olin varautunut purkamaan lattian perustuksia myöten ja rakentamaan uutta tilalle. Yllätys oli suuri kun sahasin tarkistusluukun vanhan lattian läpi ja totesin alapohjan olevan ok eristyksiä myöten.
Ainoa ongelma oli siinä että rossipohjan päällinen oli laudoitettu ja lautojen päälle oli laitettu 12 mm lastulevy. Narina johtui tästä. Poistin laudoituksen ja lastulevyt, laitoin tilalle ympäripontattua 22mm lastulevyä ja lastulevyn päälle lattialaminaatti. Lattiasta tuli nyt tukeva, äänetön ja vielä hienon näköinen.
Seuravaksi jouduin uusimaan hieman seinälevyjä koska vanhat seinälevyt olivat saaneet hieman damagea poistaessani laatoitusta.

Kattoon tuli myös uutta pintaa, uudet kaapistot seinälle ja lopulta päädyin tapetoimaan näkyvät seinät. Mökissämme oli joskus sähköt tehty pinta-asennuksella ja nyt onnistuin saamaan lähes kaikki sähköjohdot listojen taakse piiloon. Vaikutti lopputulokseen yllättävän paljon.

Lopputyö olikin sitten enemmän tai vähemmän näpertelyä. Vieläkään emme ole löytäneet sopivaa integroitavaa uunia ja näyttää siltä että joudumme tilaamaan sen netistä Viron puolelta koska Suomessa ei myydä 45 cm leveydellä näköjään uuneja… ainakaan järkevään hintaan.

Myös tiskialtaat jossain vaiheessa olen ajatellut vaihtaa koska kaksi erillistä allasta joiden väliin tuli vesihana ei oikein ole käytännöllinen tällaisessa laminaattitasossa koska altaiden väliin roiskunut vesi valuu lattialle. Vaihdan nämä kaksi allasta yhteen rosteriseen upotettavaan altaaseen jossa on kuitenkin kaksi allasosaa.

Erittäin ylpeä olen tuosta fasettihiotusta laatasta joka on välitasossa… kävi tuuri kun olin laattoja metsästämässä ja löysin nämä laatat -70% alennuksella. Samoin laatoitukseen sain Järvenpään K-Raudasta hyvät ohjeet joten lopputulos laatoituksen oasalta on 10+ jos minulta kysytään =)

Nyt alkavat tavarat löytämään paikkansa ja pikkuhiljaa katsomme keittiön lopullisen käytännöllisyyden… aina voi jälkeenpäin vielä tehdä pieniä parannuksia.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti