Perjantai aamulla oli lähtö Tallinnaan laivalla ja takaisin seuraavana maanantaina iltapäivällä… hyvää aikaa löytää Tallinnan hyvät ruokaravintolat.

Aamiainen oli jo pakko syödä laivan aamiaisbuffeessa eikä sekään ollut lainkaan huono.
Oli hyvä saada vatsa täyteen jo aamupäivästä ettei heti ensimmäiseksi pidä etsiä jotain ruokapaikkaa kun pääsemme perille.
Todellisuudessa kun pääsimme perille jo hyvissä ajoin Tallinnaan niin nälkähän siinä jo tuli. Huoneemme saamiseen oli aikaa vielä pari tuntia joten menimme erääseen viihtyisän näköiseen pieneen baariin josta myös sai pieniä ruoka-annoksia. Hinnat oli todella alhaisia joten otimme pahimpaan nälkään päivän keiton eli Seljankakeitto hintaan 1,65€
Erittäin hyvä ja reilun kokoinen annos tuohon hintaan.

Seuraavaksi hotellille eli Swissotell Tallin / Tornimäen kaksoitornit.
Viiden tähden 30 kerroksinen hotelli jossa henkilökunta oli ystävällistä ja hotellihuoneen näkymät aivan mielettömät. Hotellin huipulla on ravintola sekä baari josta oli hienot näköalat kaupunkiin illalla. Ravintolassa emme käyneet mutta baarissa oli kiva käydä ottamassa drinksut illalla.
Saimme huoneen 26:sta kerroksesta joten näkymät olivat aika huikeat. Aika ehkä jo hieman kuluttanut sisustusta.
Sauna/spa oli 11:sta kerroksessa ja  löylyt hyvät. Näkymät saunan ikkunasta oli hienot kaupungin valojen syttyessä.

Aamiainen oli hyvä.
Tarjolla oli normi aamiaisesta kaloihin, juustoihin, makkaroihin ja lihapulliin.
Kahvin sai tilata sellaisena kun halusi tarjoilijalta.

Meitä oli varoitettu että kannattaa käydä varaamassa etukäteen pöytä ravintolaan koska viikonloppuna saattaa olla niin täyttä että emme pääse syömään.
Mutta kun menimme jo viiden-kuuden aikoihin syömään niin missään ei ollut ongelmia saada pöytää kahdelle hengelle. Muutenkin tuntui että ravintoloissa oli yllättävän vähän ihmisiä eli johtuisiko yleisestä maailman tilanteesta… mutta kuitenkin…

Ensimmäiseksi valitsimme Ravintola Chicago 1933
Chicago

 

Ravintola oli sisustettu -30 luvun henkeen ja olisi voinut kuvitella että Jimmy Hoffa voisi tulla ovesta sisään milloin hyvänsä.
Yleensä paikassa on aina live esiintyjiä mutta nyt kun olimme aikaisessa niin tästä emme päässeet nauttimaan.

Alkuun otimme vähän kuohuvaa ja olutta.
Seuraavaksi valkosipulivoileivät valkosipulimajoneesilla.
Jos ei tykkää valkosipulista niin en suosittele 🙂

Pääruokana minulle Entrecotea manteliperunoilla, parsaa, sieniä sokeriherneitä ja viherpippurikastiketta.
Maut oli kohdallaan ja aika hyvän kokoinen annos.
Liha oli kypsennetty täydellisesti.

 

Vaimolle tuli Vuohenjuustosalaatti paahdetulla leivällä, basilika pestolla ja paahdetulla punajuurilla. Oli kuulemma törkeen hyvää.
Vaimolle tämä oli ykkösravintola sekä ruuan puolesta sekä sisustukseltaan.

Jälkkärit jäi syömättä koska alkoi jo ahdistamaan päivän ruokamäärä.
Tästä kaikesta maksoimme 54,90€ eli kohtuu hinnalla hyvää ruokaa.

Seuraavana päivänä…

La Bottega

Tätä olin odottanut. Italialaista ravintolaa mistä saisin kerrankin hyvää pastaruokaa.
Täällä menimme pitkän kaavan mukaan eli alkuun kuohuvaa ja italialaista olutta.

 

Alkuruokana otimme yhteisen antipastin joka oli niin iso että siitä riitti hyvin kummallekkin.
Hyvät maut ja nosti mukavasti ruokahalua.

Pääruokana otin Spagettin mustekalalla sekä simpukoilla…
ja nyt täytyy sanoa että että en ole aikaisemmin maistanut edes lähellekään näin hyvää pasta-annosta. Huikeat maut.
Odotukset olivat ruokaan erittäin korkealla mutta lopputulos oli vieläkin parempi.

 

Vaimolle yllättäen ulkofilepihvi kermakastikkeella, sienillä ja persiljapestolla.
Ehkä hieman liian tuhti annos hänelle mutta maut oli kohdallaan.

 

Loppuun mahtui vielä jälkiruuat…

 

 

Minulle La Bottega oli kokemuksena erittäin hyvä ja ainakin pastan ne siellä osasivat tehdä.
Lasku oli lopulta 82€ joten hinta/laatusuhde kohdallaan.
Ollut usein top 10 listalla Tallinnan ravintoloissa.

Viimeisenä iltana otimme kohteeksi jo aikaisemmin tutuksi tulleeseen Manna La Roosan.
Manna la Roosa

Sijaitsee Virukeskuksen vieressä.
Sisustus paikassa on mieletön ja henkilökunta ystävällistä mutta ehkä hieman hitaita.
Vaikka meidän lisäksemme ei paikassa ollut kuin pari muuta ruoka-asiakasta niin alusta asti saimme odotella kaikkea yllättävän kauan.
Ehkä ruuan hyvä laatu korvaa odottelun…

 

Nyt alkuun Ankanrintasalaatti ja Tiikeriraputempura.
Kummatkin annokset olivat ulkonäöltään upeat ja maultaan hyvät.

 

 

Pääruokana otin Lohifilettä munakoisopyreellä ja fenkolikastikkeella. Päällä Lohenmätiä… njam.
Ei iso annos mutta paljon hyviä yhteensopivia erillaisia makuja, toimii.

 

Toinen annos oli Lammasta kirsikkakastikkeessa ja juureksia. Erittäin hyvä.
Loppulasku näille oli 70,50€ mikä ei ole paha ottaen huomioon että otimme myös 2x16cl viiniä.
Ehkä kuitenkin pidin Manna La Roosan sisustuksesta enemmän kuin ruuasta.
Seuraavaan kertaan jäi vielä muutama ravintola joissa pitäisi käydä.
Esimerkiksi  crurestoran  , tchaikovsky  ja noa 

 

 

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti