Hyvää ruokaa vol. 2 (Budapest)

Terveisiä Budapestistä.
Paikkana Buda oli uusi tuttavuus ja nähtävyyksien kiertämiseen ei riittäisi edes pari viikkoa joten neljässä päivässä ehti raapaista vain hieman pintaa.
Ruoka oli erittäin hyvää riippumatta söikö vähän paremmassa ravintolassa vai paikallisessa halvemmassa ruokalassa. Monessa paikassa annoskoot ovat aikas isoja joten aina ei jaksanut lautasta tyhjäksi syödä.
Unkarilaiset oluet ovat muuten erinomaisia ja halpoja verrattuna Suomen hintoihin. Dreher ja Soproni tuntuivat olevan yleisimpiä ja Suomalaiseen makuun ihan ok.
Jopa Unkarilainen punaviini toimi hyvin ruuan kanssa joskaan ei aivan pärjää Ranskalaiselle vastaavalle. Paikallista Jekkua eli Unicum-yrttijuomaa kannattaa myös maistaa.
Nähtävyydet on jotain sellaista mitä Suomessa ei näe. Toisaalta museokierrokset jäi toiseen kertaan mutta esim. Szabadsàg Szobor (Vapaudenpatsas) ja Pyhän Tapanin kirkko tuli nähtyä.

Budapest

Tässä muutama hyvä ruokapaikka budassa kävijöille.

Pizzeria, Pizza, Restaurant, Budapest


Pizzeria La Botte yllätti sekä sisustukseltaan ja                     laadukkailla pizzoillaan.

Budapest

 

Budapest

Pizzat oli paistettu kiviuunissa ja pohjaan oli saatu runsaasti makua. Otimme neljä eri pizzaa ja kaikki pizzat olivat hyviä. Pohjat oli todella suolaisia mutta ehkä juuri siksi niin maukkaita.
Neljä pizzaa, neljä olutta ja neljä Unicum-napsua maksoi noin 50€.
Asiakkaina oli paljon unkarilaisia joten luulen että muutkin ruuat maistuisi täällä.

http://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g274887-d3566983-Reviews-La_Botte-Budapest_Central_Hungary.html

Fatal, Budapest
Vastapäätä La Bottea löytyy Ravintola Fatal jossa kävimme syömässa lounaaksi Gulassia porsaanlihalla ja nuudelilla.
Annos oli valtava ja maultaan ihan hyvä. Puolet annoksesta oli nuudeleita joihin en nyt ole niin ihastunut mutta itse liha ja kastike oli maukasta.
Olimme kuulleet jo aikaisemmin vinkkinä että kyseisen ravintolan annokset ovat huomattavan suuria joten jos on iso nälkä niin tänne… =)
Ravintola Paprika Jancsi oli mukavan rauhallinen ruokapaikka ja Gulassikeitto oli parasta mitä olen missään syönnyt. Toisaalta eipä noita Gulasseja ole montaa kertaa tullut syötyä. Pääruokana porsaan sisäfilettä sienikastikkeella ja jälkkäriksi Cappucinot. Sienikastikkeessa oli hieman huonosti pestyjä sieniä koska hampaissa hieman rahisi hiekka mutta tästä huolimatta suosittelen koska maut olivat erittäin hyviä.

 

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Hyvää ruokaa vol. 2 (Budapest)Add yours →

Kirjoita kommentti