Terveisiä Budapestistä.
Paikkana Buda oli uusi tuttavuus ja nähtävyyksien kiertämiseen ei riittäisi edes pari viikkoa joten neljässä päivässä ehti raapaista vain hieman pintaa.
Ruoka oli erittäin hyvää riippumatta söikö vähän paremmassa ravintolassa vai paikallisessa halvemmassa ruokalassa. Monessa paikassa annoskoot ovat aikas isoja joten aina ei jaksanut lautasta tyhjäksi syödä.
Unkarilaiset oluet ovat muuten erinomaisia ja halpoja verrattuna Suomen hintoihin. Dreher ja Soproni tuntuivat olevan yleisimpiä ja Suomalaiseen makuun ihan ok.
Jopa Unkarilainen punaviini toimi hyvin ruuan kanssa joskaan ei aivan pärjää Ranskalaiselle vastaavalle. Paikallista Jekkua eli Unicum-yrttijuomaa kannattaa myös maistaa.
Nähtävyydet on jotain sellaista mitä Suomessa ei näe. Toisaalta museokierrokset jäi toiseen kertaan mutta esim. Szabadsàg Szobor (Vapaudenpatsas) ja Pyhän Tapanin kirkko tuli nähtyä.
Tässä muutama hyvä ruokapaikka budassa kävijöille.
Pizzeria La Botte yllätti sekä sisustukseltaan ja laadukkailla pizzoillaan.
Pizzat oli paistettu kiviuunissa ja pohjaan oli saatu runsaasti makua. Otimme neljä eri pizzaa ja kaikki pizzat olivat hyviä. Pohjat oli todella suolaisia mutta ehkä juuri siksi niin maukkaita.
Neljä pizzaa, neljä olutta ja neljä Unicum-napsua maksoi noin 50€.
Asiakkaina oli paljon unkarilaisia joten luulen että muutkin ruuat maistuisi täällä.