Jos tuntuu siltä että lohifilee tai medaljongit on vaikea saada maustettua niin että niihin saisi makua mutta ei kuitenkaan viitsisi liiotella pippurin ja suolan käyttöä, kokeileppa tätä reseptiä. Tämä pähkinäkuorrute antaa lohelle uskomattoman paljon makua mutta kuitenkin niin että lohen oma maku löytyy syödessä päällimmäisenä.

Lohi

Kypsymisaikaan vaikuttaa hyvinkin paljon fileen tai medaljongin paksuus joten jos et ole varma milloin voit ottaa kalan pois uunista niin käytä lihalämpömittaria. Jos haluat että lohi on kypsää ja mehevää kalan sisälämpötila pitää silloin olla n.50 astetta.

Tein näiden medaljongien kanssa keitettyjä perunoita ja kermaviiliin tehdyn kastikkeen. Kastike on helppo tehdä sillä sekoitat vai kermaviiliin pilkottuja suolakurkkuja, tilliä, sitruunanmehua ja mustapippuria. Sekoita, anna tekeytyä n. tunti ja valmista on.

Pähkinäkuorrutetut lohimedaljongit

Prep-aika10 minutes
Kokkaus aika20 minutes
Kokonaisaika30 minutes
Ruokalista: Kalaruokaa
Cuisine: Skandinavian
Keyword: Lohi
Tarjoilut: 2 henk.
Kustannus: 12€

Ainekset

  • 2 kpl Lohimedaljongi
  • 1/2 dl Pähkinöitä esim. saksanpähkinöitä
  • 1 kpl Sitruuna
  • 1 rkl Korppujauhoja
  • Tilliä
  • Oliiviöljyä
  • Merisuolaa myllystä
  • Mustapippuria myllystä

Ohjeet

  • Ota pieni kulho johon laitat murskatut pähkinät, raastettu sitruunan kuori, korppujauho, vähän pilkottua tilliä, loraus oliiviöljyä sekä vähän suolaa. Sekoita ainekset keskenään
  • Laita tässä vaiheessa uuni 200 asteelle lämpenemään
  • Seuraavaksi pyyhi lohimegaljongien pinnat talouspaperilla ja sivele pinnoille vähän oliiviöljyä
  • Lisää suolaa ja mustapippuria sille pinnalle mikä tulee lautaselle näkyviin
  • Nosta uunin kestävä paistinpannu kuumenemaan ja paista kuumalla pannulla suolatulle/pippuroidulle puolelle kaunis paistopinta (muutama minuutti riittää)
  • Käännä medaljongi ja laita lusikalla pähkinäsekoitus medaljongien päälle
  • Laita pannu uuniin noin 15 - 20 minuutiksi ja medaljongit ovat valmiit
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *