• Tämä on Japanilainen keittiöveitsi josta heti huomaa että nyt ei ole kyseessä mikään tavallinen peltiprässätty puukko.
  • Terä on taottu damaskisteräksestä 32 päällekkäiseen kerrokseen ja sen kovuus luokka on Rockwell C61… Suomeksi tämä tarkoittaa että terän metallin sydän on siis ihan törkeän kova.
  • Damaskusteräs kehitettiin Syyrian Damaskoksessa yli kaksi tuhatta vuotta sitten. Se on veitsiin, puukkoihin ja aikoinaan miekkoihin tehty ylivertainen materiaali kestävyytensä ja ulkonäkönsä johdosta.
  • Terä on hiottu 10° kulmaan ja  sen mahdollistaa juurikin terän kova sydänmateriaali.
  • Terän kovuudesta johtuen veitsellä ei voi hakata lihaa joka on jäässä tai siinä on luita, koska kolhuja tämä superterä ei kestä.
  • Monesti kotikokit pelkäävät tälläisia teräviä veitsiä mutta todellisuudessa  haavat tehdään tylsien veitsien kanssa. Pienellä harjoittelulla veitsi alkaa helposti totella omistajaansa ja ns. tavalliset veitset jää laatikon pohjalle.
  • Kuvassa vasemmalla oleva veitsi on taas Kai Wasabi yleisveitsi joka on hinnaltaan huomattavasti huokeampi ja terän kovuus ja laatu ei ole samaa luokkaa kuin Shun Santokussa. Toisaalta laadukas ja mukava veitsi käyttää.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti