En ole koskaan syönnyt hot dogia joka olisi ollut todella hyvää. Kokemuksetkin ovat jääneet lätkämatseissa tai vastaavissa paikoissa myytäviin hodareihin joten nyt oli aika kokeilla itse miten sellainen tehdään.
Alkuun oli hyvä etsiä netistä vähän vihjeitä ja Youtubesta löytyi hyviä videoita tähän.
Nyt tein siis vähän soveltaen hot dogin New Yorkin tyyliin ja hyvähän siitä tuli.
1pkt       Kivikylän Mozzarella-Tomaattimakkaraa
400g             Rasilaisen Hapankaalia
2dl         Smetanaa
6kpl              Hot Dog Sämpylöitä
1pkt       Pekonia
                     Kuivattua Sipulia
              Ketsuppia
                     Valkosipulimajoneesia
Hieman hätäilin kun lähdin kaupasta hakemaan tarvikkeet näihin.
Sämpyläksi otin näitä valmiita hodarisämpylöitä ja varmasti löytyy parempiakin jos vähän jaksaa etsiä… tai sitten tekee itse. Samoin makkaraksi kannattaa valita hyvälaatuinen tuote.
Ensimmäiseksi ota pekoni, pilko pieniksi suikaleiksi ja paista pannulla ne kevyesti, ei tarvitse ruskistaa.
Sitten lisää sekaan hapankaali ja smetana.
Sekoita ne keskenään ja anna hautua pienellä lämmöllä noin tunti.
Sekoita välillä.
Maista lopussa ja jos haluat, lisää mustapippuria myllystä.
Seuraavaksi grillaa Kivikylän Mozarella-Tomaattimakkarat jotka oli hyvän kokoisia näihin sämpylöihin… ja makuisia.
Lopuksi kuumenna sämpylä ja halkaise se veitsellä niin että saat täytettyä sen.
Oikea tapa olisi kuumentaa sämpylä vesihöyryllä mutta itse kyllä laitoin grilliin.
Laita pohjalle makkara/nakki
Seuraavaksi hapankaalipaistos ja lopuksi ketsuppia ja valkosipulimajoneesia.
Jos haluat niin paista pari pekonia vielä hodarin sisään… pekonia ei koskaan voi olla liikaa =)
Minulla unohtui ostaa kuivattua sipulia joka olisi sopinut tähän kuin nänä päähän.
Sen huomasin että sinappi ja liika ketsuppi ei ollut hyväksi vaan peitti liikaa esimerkiksi makkaran ja hapankaalipaistoksen makuja. 
Alapuolella olevassa kuvassa näkyy hodari johon laitoin aivan liian paljon ketsuppia ja sinapinkin olisin voinut jättää pois.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti