Nopeaa, helppoa ja hyvää.
Ostin heräteostoksena kaupasta pensaspapuja ja kanafileitä. Pensaspavuista ei aikaisempaa kokemusta ollut joten mielenkiinnolla lähtee tämä nyt kokkailemaan.
Kanalle mausteseos:
3 rkl Oliiviöljyä
2 tl Ruskeaa sokeria
1 tl Sipulijauhetta
2 tl Valkosipulijauhetta
2 tl Chilijauhetta
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Pippuria
Sekoita ainekset keskenään ja kaada kanafileiden päälle. Anna marinoitua tunnin verran jääkaapissa ja jonka jälkeen paista kanat pannulla.
Paista fileisiin ensin hyvä paistopinta kovalla lämmöllä jonka jälkeen vähennä lämpöä huomattavasti.
Miedolla lämmöllä fileet pysyvät mehukkaina. Tarkista jossain vaiheessa yhdellä fileellä kypsyys mutta älä ylikypsennä.
Pensaspavut pitää aina keittää ennen käyttöä jotta niissä oleva glykosidi saadaan poistettua. Glykosidi saattaa suuremmissa määrissä aiheutaa ruokamyrkytyksen. Kuivatuissa pavuissa glykosidia on enemmän joten tuorepavuissa riittää kevyempi keittäminen.
Kymmenen minuutin keittäminen pitäisi riittää hyvin.
Papu- Kirsikkatomaattipaistos:
300g Pensaspapuja
300g Kirsikkatomaatteja
1 kpl Sipuli
2-3 Valkosipulin kynttä
Oreganoa
Basilikaa
Meiramia
Mustapippuria
Suolaa
Voita paistamiseen
Huuhdo pavut ja leikkaa kannat pois.
Laita pavut kiehuvaan veteen jossa on reilusti suolaa ja anna kiehua kymmenen minuuttia.
Katso että pavut eivät mene muhennokseksi vaan pysyvät napakoina.
Ota pavut pois kuumasta vedesta ja kaada ne astiaan jossa on kylmää vettä. Anna jäähtyä kunnolla ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan.
Seuraavaksi kuullota pannulla pieniksi pilkottu sipuli ja valkosipuli.
Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja mausta ne hetken kuluttua.
Paista niitä niin kauan kunnes ne alkavat hajoamaan.
Ota pannu pois liedeltä ja lisää pavut joukkoon.
Asettele lautaselle ja syömään…