Koronaviruksesta huolimatta laitetaan tänne yksi sormiruokaohje. Tämän lautasen kun laitat keskelle ruokapöytää niin huomio on taattu ja vaikkakin salaattisikurin eli endiivin maku on hieman karvas niin sopivasti kun lisätään makeutta, saadaan makunystyröitä päräyttävä yhdistelmä. Jos löydät hieman pienempiä endiivejä niin aina parempia. Endiivin ulkolehdet kannattaa jättää käyttämättä ja mitä sisemmälle mennään niin lehdet ovat paremman makuisia.
- 2-4 Salaattisikuria (riippuen kuinka monelle olet tekemässä)
- 2-3 Broilerin rintafilettä
- 1 Veriappelsiini
- 1 Omena (golden)
- Maissia
- Aurajuustoa
- Tuore nippu Rugolaa
- Saksanpähkinää
- 2 rkl Ketsuppia
- 2 rkl Majoneesia
Marinadi broilerille:
- 1 dl Oliiviöljyä
- 1 tl Suolaa
- 2 tl Mustapippuria
- 2 tl Chilijauhetta
- 2 kpl Valkosipulin kynttä
- 2 tl Paprikamaustetta
- 1 kpl Laakerinlehti
- 1 tl Sokeria
- Aloitetaan marinadin teolla
- Kaada öljy pieneen kuppiin
- Kuori ja pilko valkosipulit pieniksi
- Lisää mausteet
- Ota broilerin fileet ja hiero marinadi pintaan
- Laita tunniksi jääkaappiin
- Paista fileet pannulla kypsiksi
- Anna jäähtyä
- Leikkaa sopiviksi suupaloiksi
- Sekoita ketsuppi ja majoneesi keskenään
- Ota saksanpähkinöitä kourallinen mortteliin ja pienennä niitä
- Paahda murskatut pähkinät pannulla jossa on hieman oljyä
- Revi rugolaa astian pohjalle
- Kuori omena ja leikkaa omenasta paloja mukaan
- Leikkaa veitsellä veriappelsiinistä kuoret pois ja “fileoi” hedelmän lihat
- Laita fileet astiaan ja purista mehut lopusta appelsiinista
- Murusta aurajuustoa sekaan ja
- Irroita endiivin lehdet tarjoiluastiaan niin että lehti jää ikään kuin lusikaksi
- Nosta astiasta sekoitetut ainekset endiivin lehtien päälle
- Seuraavaksi paistetut broilerin palat, maissit ja paahdetut pähkinät
- Kaada päälimmäiseksi ketsuppi majoneesia