Koronaviruksesta huolimatta laitetaan tänne yksi sormiruokaohje. Tämän lautasen kun laitat keskelle ruokapöytää niin huomio on taattu ja vaikkakin salaattisikurin eli endiivin maku on hieman karvas niin sopivasti kun lisätään makeutta, saadaan makunystyröitä päräyttävä yhdistelmä. Jos löydät hieman pienempiä endiivejä niin aina parempia. Endiivin ulkolehdet kannattaa jättää käyttämättä ja mitä sisemmälle mennään niin lehdet ovat paremman makuisia.

  • 2-4    Salaattisikuria (riippuen kuinka monelle olet tekemässä)
  • 2-3    Broilerin rintafilettä
  • 1       Veriappelsiini
  • 1       Omena (golden)
  •          Maissia
  •          Aurajuustoa
  •          Tuore nippu Rugolaa
  •          Saksanpähkinää
  • 2 rkl  Ketsuppia
  • 2 rkl  Majoneesia

Marinadi broilerille:

  • 1 dl   Oliiviöljyä
  • 1 tl    Suolaa
  • 2 tl    Mustapippuria
  • 2 tl    Chilijauhetta
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 2 tl    Paprikamaustetta
  • 1 kpl Laakerinlehti
  • 1 tl    Sokeria
  1. Aloitetaan marinadin teolla
  2. Kaada öljy pieneen kuppiin
  3. Kuori ja pilko valkosipulit pieniksi
  4. Lisää mausteet
  5. Ota broilerin fileet ja hiero marinadi pintaan
  6. Laita tunniksi jääkaappiin
  7. Paista fileet pannulla kypsiksi
  8. Anna jäähtyä
  9. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi
  10. Sekoita ketsuppi ja majoneesi keskenään
  11. Ota saksanpähkinöitä kourallinen mortteliin ja pienennä niitä
  12. Paahda murskatut pähkinät pannulla jossa on hieman oljyä
  13. Revi rugolaa astian pohjalle
  14. Kuori omena ja leikkaa omenasta paloja mukaan
  15. Leikkaa veitsellä veriappelsiinistä kuoret pois ja “fileoi” hedelmän lihat
  16. Laita fileet astiaan ja purista mehut lopusta appelsiinista
  17. Murusta aurajuustoa sekaan ja
  18. Irroita endiivin lehdet tarjoiluastiaan niin että lehti jää ikään kuin lusikaksi
  19. Nosta astiasta sekoitetut ainekset endiivin lehtien päälle
  20. Seuraavaksi paistetut broilerin palat, maissit ja paahdetut pähkinät
  21. Kaada päälimmäiseksi ketsuppi majoneesia

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *