Kanttarellipasta

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia luonnon antimista ja runsaalla kädellä. Näyttäisi siltä että marjaa on tulossa runsaasti ja varsinkin täällä etelä Suomessa metsät suorastaan notkuvat erilaisista sienistä.
Omat suosikkini ovat kanttarellit sakä herkkuttatit. Tällä kertaa tein ihan itse keräämistäni kanttarelleista pastaa mikä on kivaa vaihtelua jos alkaa perunat ja kanttarellikastike kyllästyttämään.
Kun vielä katsoo kaupan sienien hintoja niin eipä mene hukkaan jos parissa tunnissa kerää metsästä muutaman kilon tatteja ja kanttarelleja… hyötyliikuntaa parhaimmillaan.

Kanttarellipasta

Prep-aika5 minutes
Kokkaus aika20 minutes
Kokonaisaika25 minutes
Cuisine: Italian
Tarjoilut: 2 henk.
Kustannus: 5€

Ainekset

  • 200 g Spagettia
  • 2 dl Ruokakermaa
  • 150 g Kantterelleja
  • 1 kpl pieni Sipuli
  • 1 rkl Konjakkia
  • Parmesanjuustoa
  • Voita paistamiseen
  • Suolaa ja Mustapippuria myllystä
  • tuore Timjami

Ohjeet

  • Puhdista sienet roskista ja pilko pienemmiksi. Jätä pari pientä kanttarellia kokonaiseksi jos löytyy
  • Pilko myös sipuli ja laita pannu kuumenemaan
  • Lisää ruokalusikallinen voita pannulle
  • Kun voi lakkaa kuohumasta niin nosta sipulit sekaan ja anna kuullottua hetken
  • Lisää sienet ja konjakki. Anna kiehua hetken aikaa ja laske lämmöt keskilämmölle
  • Hauduta kunnes lähes kaikki neste on haihtunut sienistä
  • Mausta suolalla, pippurilla ja lisää myös vähän timjamia mukaan
  • Kaada kerma sienien päälle ja anna hautua... muista maistella välillä onko maku ok
  • Tällä välin voit keittää spagetin paketin ohjeiden mukaan
  • Kun spagetti on lähes kypsää niin valuta ne, ota lautanen ja nosta pohjalle spagettia, lusikoi sienikastiketta spagetin päälle ja raasta hieman parmesaania päälle. Laita vielä päälimmäiseksi ne pari pientä kokonaista kanttarellia...
  • ...se on siinä...
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

2 comments on “KanttarellipastaAdd yours →

Kirjoita kommentti