Tässä on minun aivan ehdoton suosikkini kastikkeista.
1,5 dl Madeiraviiniä
1 dl Punaviiniä
2 dl Lihalientä
1 kpl Sipulia
2 kpl Valkosipulin kynsiä
1 kpl Porkkanaa
1 rkl Tomaattipyrettä
2 tl Sokeria
1 rkl Voita
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Aloita pilkkomalla sipulit ja porkkana. Kuullota ne pannulla mutta älä ruskista.
Lisää sekaan myös tomaattipyree ja anna hautua hetki.
Kaada pannulle lihaliemi, punaviini ja madeiraviini.
Mukaan myös muutama timjamin oksa ja sokeri, anna kiehua noin 20 minuuttia.
Siivilöi kastike ja laita takaisin levylle kiehumaan.
Lisää hieman mustapippuria myllystä.
Jos haluat kastikkeesta hieman paksumpaa voit käyttää esim. maizenaa.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Laita lopuksi sekaan voita pienissä erissä samalla sekoittaen.
Näin saat kastikkeesta upean kiiltävää.