Tästä on tullut yksi minun bravuurikeitostani ja ei ihme, sillä tällä ohjeella saat pakattua keittoon niin paljon makua että kannattaa samantien ottaa se isompi kattila käyttöön kun alat kokkaamaan =)
Pointti tässä piilee siinä että kurpitsa kypsennetään ensin uunissa jolloin se saa paahtunutta makua joka myös maistuu lopulta keitossa.
Tähän reseptiin kuuluu pekonia ja kanalientä, mutta jos jätät pekonin pois ja vaihdat kanaliemen kasvisliemeen niin saat loistavan kasviskeiton.

Kurpitsakeitto

Prep-aika15 minutes
Kokkaus aika1 hour
Kokonaisaika1 hour 15 minutes
Ruokalista: Alkuruoka

Ainekset

  • 1 kpl Hokkaidokurpitsa n.1,5 kg
  • 1,5 litr Kanalientä tai kasvislientä
  • 3 dl Kuohukermaa
  • 1/2 pkt Koskenlaskija juustoa
  • 2-3 rkl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Punajuuri
  • 2 kpl Valkosipulin kynsiä
  • 1 kpl Chili
  • 1 tl Inkivääriä raastettuna
  • Suolaa, mustapippuria ja paprikamaustetta
  • Persiljaa tai timjamia tuoretta

Ohjeet

  • Ota muutama siivu pekonia, laita uunipellille ja kylmään uuniin. Sen jälkeen laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pekonit ovat mukavan rapeita noin 10-15 minuutin päästä.
  • Leikkaa kurpitsa ensin puoliksi, poista siemenet ja leikkaa siitä pienemmiksi siivuiksi. Leikkaa veitsellä kuori pois ja pilko noin 2 x 2 cm paloiksi
  • Tee punajuurelle muuten sama mutta pilko hieman pienemmiksi paloiksi
  • Kuori valkosipuli ja leikkaa puoliksi. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko muutamaan osaan
  • Ota reilun kokoinen uunivuoka ja lisää nämä kaikki ainekset vuokaan
  • Kaada oliiviöljy kasvisten päälle, lisää mausteet ja sekoita
  • Laita vuoka uuniin 175 asteeseen vajaaksi tunniksi/kunnes kasvikset ovat kypsiä
  • Kiehauta vesi ja lisää kiehuvaan veteen kanafondi
  • Lataa isoon kattilaan kypsennetyt kasvikset, kanaliemi ja raasta inkivääri sekaan. Sekoita
  • Anna hautua keskilämmöllä 10 minuuttia, lisää kerma ja koskenlaskija juusto
  • Soseuta sauvasekoittimella, lisää pilkottu yrtti ja anna kiehua hiljalleen kasaan
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita
  • Lopulta laita pari kauhallista lautaselle, pekonimurua päälle ja vähän persiljaa koristeeksi
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *