Paahtamalla saat juureksiin upean ja vahvan paahdetun maun verrattuna jos kypsentäisit juurekset keittämällä. Se mitä juureksia valitset keittoon määrää sen minkä väristä keitosta tulee. Esimerkiksi punajuuri ja bataatti antavat keitolle upean värin. Jos haluat keitosta vielä ruokaisemman niin voit paistaa esim. pekonia rapeaksi, valuttaa pekonista rasvat talouspaperin päälle ja murustella ne keiton sekaan.
Tässä tarkemmat ohjeet:
n. 1,5 kg Juureksia (esim.lanttu,palsternakka, selleri,punajuuri, bataatti, porkkana)
1 litra Vettä
2 kpl Kasvisliemikuutiota
1kpl Sipuli
1kpl Kynnetön valkosipuli
1 kpl Chili
1/2 dl Oliiviöljyä
n. 1cm Inkivääriä
1/2 paketti Koskenlaskija sulatejuustoa
Suolaa ja Mustapippuri myllystä
Kuori ja pilko juurekset tasakokoisiksi paloiksi.
Kuori sipulit ja pilko nekin suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi kuin juurekset.
Pilko myös chilit pieniksi.
Ota uunivuoka ja siirrä kasvikset, sipulit ja chilit vuokaan.
Lisää öljy, mausteet ja sekoita.
Laita uuniin 175 asteeseen noin tunniksi tai kunnes juurekset ovat kypsyneet pehmeiksi.
Lisää kattilaan vesi, kiehauta ja heitä kasvisliemikuutiot mukaan.
Kuori inkivääri ja raasta paahdettujen juureksien päälle.
Seuraavaksi lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja keitä 5 min.
Soseuta sauvasekoittimella juurekset huolella.
Jos haluat samettisen lopputuloksen purista soseutettu massa vielä siivilän läpi.
Lopuksi lisää sulatejuusto pieninä paloina, sekoita hyvin ja kuumenna keitto uudelleen.
Keiton kanssa sopii hyvin esim. crutongit, persilja silppu, smetana silmä, balsamico…