Helatorstain suunnitelmat: Lähtö mökille ja ruokana grillattua lohifilettä sitruunapedillä. Olin viikolla tutkiskellut muita ruokablogeja ja vastaan tuli tämä mielenkiintoinen blogi lohengrillaukseen. Pakko kokeilla.      http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi

Tietysti kun Suomessa ollaan niin mökillä aurinkoista säätä kesti tasan puolituntia ja siitä eteenpäin vettä tuli hyvinkin tasaisesti koko illan. Ei muuta kuin suunnitelmat uusiksi ja sisälle keittiöön.

Lohifile valmistuikin sitten uunissa porkkanoiden, bataatin ja palsternakan kanssa… ja kun käytin vielä paistomittaria niin kalan kypsyys oli täydellinen. (n.45 astetta)
Fileen päälle olin laittanut merisuolaa myllystä ja hieman valkopippuria, ei muuta. Helppoa.

Juureksekset valelin oliiviöljyllä, suolaa ja mustapippuria päälle. Käärin folioon ja noin 1 tunti 200 asteessa. Kalan kun laitoin uuniin niin vähensin lämmön 180 asteeseen ja noin puolituntia sai kypsyä.
Juureksissa kannattaa tehdä useampi folionyytti ja litteitä paketteja jotta palat kypsyy tasaisesti.

Vartti ennen kuin otin kalan pois uunista laitoin vielä kirsikkatomaatteja vuokaan, loraus oliiviöljyä, päälle suolaa, erillaisia yrttejä ja 15 minuutiksi uuniin. Täydellisen hyvää.

Kastikkeena toimi Lindahlsin turkkilainen maustamaton jugurtti johon suolaa, sokeria, valkopippuria, pieneksi pilkottua Pirkka valkosipulisuolakurkkua ja hieman sitruunamehua. Sekoitetaan. Annetaan tekeytyä tunnin verran jääkaapissa.

Uunijuurekset ja kastike sopi kuin nenä päähän kalan kanssa. Tomaatit olivat hyvän makuisia mutta paremmin ne sopisi esim. pihvin kuin kalan kanssa.
Vaikka olenkin vannoutunut pihvinsyöjä niin kyllä tämä annos meni sinne top 10 heittämällä.

Jossain välissä kesää on vielä kokeiltava tuo lohi sitruunapedillä.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti