Pari kertaa olen ravintolassa syönyt mahtavan mureita naudan poskia punaviinikastikkeella ja joka kerta olen päättänyt että voisin kokeilla samaa kotonakin. Ainut ongelma on ollut se että naudan poskia ei juurikaan ole saatavilla kauppojen lihatiskillä.
Nyt jostain netin syövereistä tupsahti mainos jossa Atrian Lihakaupasta saa tilattua kotiovelle lihaa (Ainakin tänne pääkaupunkiseudulle ja isoimpiin kaupunkeihin)
Valikoima oli mielenkiintoinen eli ei niin tavanomaisia lihoja. Nyt kun oli mahdollisuus saada näitä poskia niin tilaus sisään ja Visa vinkumaan.
Itse asiassa naudan poskien kilohinta ei ollut paha, ja minimierä joka piti tilata oli n.2 kg.
Postitus kulut olivat noin 10€ paikkeilla ja lihojen hinnaksi tuli noin 20€ joten elle 30€ jäi kokonaishinta. Yli 70€ tilaukset saa näköjään ilman postituskuluja.
Sanottakoon nyt vielä että tämä ei ole maksettu mainos.

Naudan posket

Naudan posket

Prep-aika20 minutes
Kokkaus aika8 hours
Kokonaisaika8 hours 20 minutes
Ruokalista: Pääruoka
Cuisine: French
Tarjoilut: 6 henk.
Kustannus: 25€

Ainekset

  • 1 kg Naudan poskia
  • 175 g Pekonia
  • 4 dl Punaviiniä
  • 1 ltr Kanafondia
  • 1 prk Herkkusieniä
  • 100 g Hillosipuleita
  • 2 rkl Tomaattipyreetä
  • 3-4 kpl Porkkanoita
  • 1 kpl Lanttua
  • 1 kpl Palsternakkaa
  • 1 kpl Paprikaa
  • 1 kpl Sipulia
  • 2-4 kpl Valkosipulin kynsiä
  • 4 kpl Laakerin lehtiä
  • 1 kpl Chiliä
  • 8 kpl Mustapippuria kokonaisia
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä
  • Timjamia tai rosmariinia
  • Perunoita tai riisiä

Ohjeet

  • Aloita laittamalla uuni 120 asteeseen, ja ottamalla reilun kokoinen uunivuoka tai pata esiin. Tarvitset myös paistinpannun
  • Pilko kaikki juurekset n. parin sentin paloihin. Pilko myös sipulit, paprika ja chili
  • Katso tarvitseeko naudan poskia putsata eli leikkaa lihakalvoja pois
  • Kuivaa posket ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla
  • Paista poskiin pannulla nopeasti hyvä paistopinta ja nosta uunivuokaan
  • Pilko pekoni pieniksi siivuiksi, paista ne pannulla ja kaada poskien päälle vuokaan
  • Nosta vuoka kuumalle liedelle ja kaada parin minuutin päästä punaviini lihojen päälle
  • Anna kiehua muutaman minuutin ja lisää sekaan kanafondi, sipulit, laakerinlehdet, kokonaiset pippurit, tomaattipyree, puolet juureksista sekä chili. Anna hautua liedellä puolisen tuntia
  • Katso että neste peittää juuri ja juuri lihat ja nosta vuoka uuniin
  • Anna hautua rauhassa noin 5-6 tuntia ja katso tarvitseeko lisätä nestettä. Tarkista myös maku ja lisää suolaa tai mustapippuria tarvittaessa
  • Tässä vaiheessa voit lisätä loput juurekset, yrtit, sienet ja hillosipulit myös mukaan
  • Kun posket ovat olleet uunissa yhteensä noin kahdeksan tuntia ota vuoka pois uunista ja tarkista poskien kypsyys haarukalla. Niiden pitäisi nyt olla täydellisen mureita mutta kuitenkin makua ja mehukkuutta täynnä
  • Lisukkeeksi näiden kanssa sopii keitetyt perunat, perunamuusi tai riisi
  • Jos nyt sattuisi käymään niin, että seuraavalle päivälle jää padasta jotain jäljelle niin voin taata että maku vain kertautuu mitä useammin pataa "joutuu" lämmittämään uudestaan
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *