Nyt haluaa jotain kevyttä ja hyvää. Stoccan kalatiskiltä löytyi nieriäfilettä. Pikainen katsaus googleen ja illallinen alkoi hahmottua. (Niin ja mainittakoon että Stoccan kassalla jouduin näyttämään henkilöllisyystodistuksen jotta sain ostaa yhden ruuanteko oluen…viimeksi noin 25 vuotta sitten, siistii  =)
Mutta kuitenkin… siis nieriää salviavoissa pannulla paistettuna nahka rapeaksi. Lautasella mukana salaattia ja uusia perunoita. Ostin myös uudensadon porkkanoita jotka ajattelin glaseerata pannulla. Kuulostaa hyvältä vaikken ole vielä edes aloittanutkaan.
Tästä lähtee…

2 kpl     Nieriä filettä (tai yksi isompi)
                Uudensadon Perunoita
1 nip     Salviaa
1 kpl        Sitruunaa
             Rypsiöljyä tai Voita
                Merisuolaa
             Valkopippuria

Porkkanoiden Glaseeraus: 
2           Nippua porkkanoita
4 dl          Vettä
30 g      Sokeria
40 g         Voita
1 tl        Suolaa

Laita vesi, sokeri, voi, suola ja porkkanat pannulle. Anna kiehua kunnes lähes kaikki neste on haihtunut pois ja porkkanat ovat pehmenneet (n. 20 minuuttia riippuen porkkanan koosta).

Nosta lopussa lämpöä ja anna lopun nesteen kiehua kovemmin hetken aikaa. Saadaan porkkanan pinta mukavasti karamellisoitua. 
Seuraavaksi nieriän kimppuun. Kuumenna pannu suht. kuumaksi jossa on rypsiöljyä ja voita. Kun öljy alkaa kiehumaan niin lisää pannulle n. 10 salvian lehteä ja anna niiden hetki tekeytyä pannulla. Laita nieriäfile pannulle nahkapuoli alaspäin. Lisää merisuolaa fileen lihapuolelle oman maun mukaan ja ripaus valkopippuria. Paista noin 4 – 6 minuuttia (riippuen fileen paksuudesta) tai kunnes nahka on sopivan rapea. Käännä file ja paista vielä pari minuuttia fileen lihapuolelta.                              
Nosta kala lautaselle ja lisää seuraksi glaseeratut porkkanat, perunat voilla ja salaattia.    
                     


Nauti hyvän valkoviinin kanssa.       Esim.   http://www.alko.fi/tuotteet/598557/

   

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti