Nyt haluaa jotain kevyttä ja hyvää. Stoccan kalatiskiltä löytyi nieriäfilettä. Pikainen katsaus googleen ja illallinen alkoi hahmottua. (Niin ja mainittakoon että Stoccan kassalla jouduin näyttämään henkilöllisyystodistuksen jotta sain ostaa yhden ruuanteko oluen…viimeksi noin 25 vuotta sitten, siistii =)
Mutta kuitenkin… siis nieriää salviavoissa pannulla paistettuna nahka rapeaksi. Lautasella mukana salaattia ja uusia perunoita. Ostin myös uudensadon porkkanoita jotka ajattelin glaseerata pannulla. Kuulostaa hyvältä vaikken ole vielä edes aloittanutkaan.
Tästä lähtee…
2 kpl Nieriä filettä (tai yksi isompi)
Uudensadon Perunoita
1 nip Salviaa
1 kpl Sitruunaa
Rypsiöljyä tai Voita
Merisuolaa
Valkopippuria
Porkkanoiden Glaseeraus:
2 Nippua porkkanoita
4 dl Vettä
30 g Sokeria
40 g Voita
1 tl Suolaa
Laita vesi, sokeri, voi, suola ja porkkanat pannulle. Anna kiehua kunnes lähes kaikki neste on haihtunut pois ja porkkanat ovat pehmenneet (n. 20 minuuttia riippuen porkkanan koosta).
Nosta kala lautaselle ja lisää seuraksi glaseeratut porkkanat, perunat voilla ja salaattia.
Nauti hyvän valkoviinin kanssa. Esim. http://www.alko.fi/tuotteet/598557/